Saját operációs rendszert készített a Volkswagen

Saját operációs rendszert készített a Volkswagen

2020. június 4. 22:52, Csütörtök
A szoftver egyelőre egy modellben jelenik majd meg.

Az autógyártó megalkotta a VW Play nevű operációs rendszerét, amely először a Nivus járművekbe kerül be. Az utóbbiak a Volkswagen Polo-SUV T-Cross Latin-Amerikába szánt kupéverziói, amelyek 2020-ban fognak bemutatkozni Brazíliában. Ezek a modellek az elképzelések alapján várhatóan csak 2021-ben kerülnek Európába.

A Nivusokba egy 10 hüvelykes érintőképernyőt fognak beépíteni, amelynek a felbontása 1540 x 720 képpontos, az üvege pedig karcolásálló lesz. Az Intallaght webes magazin információi szerint a kijelzők számos személyre szabható startképernyővel is rendelkeznek majd. A rendszer 10 gigabájt tárhelyen fogja tárolni a szoftvereket és a különböző tartalmakat.


A rendszert Brazíliában mutatták be, Európába csak jövőre érkezik

A VW Play saját alkalmazásboltot és telepíthető programokat kínál majd a felhasználóknak, s nem csupán a zeneszámokat, hanem a videókat is le fogja játszani. A 10 hüvelykes érintőképernyőt nem csupán a sofőr, hanem az utasai is kiválóan láthatják majd. Az egyelőre nem ismert, hogy a videók közlekedés közben is lejátszhatók lesznek-e. Más gyártók ezt nem támogatják, mert elvonja az autós figyelmét az útról és a vezetésről.

Az új operációs rendszerhez a Deezer fog kínálni zenei stream-alkalmazást és hangoskönyveket. Más támogatók és partnerek (Apple Music, Spotify stb.) egyelőre nem ismertek. Az viszont biztos, hogy a szoftver rendelkezik LTE-támogatással. A VW Play megalkotásától függetlenül a Volkswagen gépkocsijain a jövőben is elérhető lesz az Apple Carplay és az Android Auto.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban