Az eddigi legjobb Xbox-rajtnak örül a Microsoft

Az eddigi legjobb Xbox-rajtnak örül a Microsoft

2020. november 17. 10:40, Kedd
A darabszámmal viszont egészen a jövő év közepéig gondok lesznek.

A Microsoft új konzolgenerációja a napokban rajtolt el, alig egy héttel megelőzve a Sony saját megoldását, amely Európában november 19-én debütál. A cég rögtön be is jelentette, hogy nagyon jól sikerült a rajt, bár a konkrét számokkal még adósak – azt viszont elismerték, hogy a keresletet még jó fél évig nem tudják majd kielégíteni.

A hivatalos közleményben mindössze annyit árulnak el, hogy minden korábbi Xbox-rajtnál jobbra sikerült a mostani bemutatkozás, azt viszont nem tudtuk meg, hogy a mostani vagy az előző esetekben pontosan mennyi konzolt sikerült értékesíteniük. Érdekes módon ehhez annyit tettek hozzá, hogy az Xbox Series S az eddigi legtöbb új játékossal bővítette ki a meglévő tábort, legalábbis százalékos értelemben – a konkrét számokat itt sem tették közzé. A legvalószínűbb magyarázat szerint a meglévő Xbox Live felhasználói fiókok száma alapján kapták meg ezt az eredményt, tehát meglehetősen sokan regisztrálhatták magukat most, az új konzol beszerzését követően. Kiderül viszont, hogy az új példányok 70 százalékán használnak Xbox Game Pass előfizetést, ami nyilván jó hír a cégnek.

Eközben az Xbox-részleg pénzügyi igazgatója szólalt meg a gyorsan kialakult hiánnyal kapcsolatban, a befektetőknek szánt ismertetőben. Ennek során elhangzott, hogy saját várakozása szerint sem az első, sem pedig a második naptári negyedévben nem tudják majd kielégíteni a vásárlói igényeket, a sorozatgyártás ugyanis csak április-május tájára pörög majd fel, vagyis valamikor a nyáron számíthatunk arra, hogy nagyjából egyensúly alakul ki a keresleti és a kínálati oldal között. Addig tehát marad a hiány, ami sokak számára visszatartó tényező lehet.

A Microsoft emellett még azt közölte, hogy összesen 3594 játékot próbáltak ki a frissen megvásárolt konzolokon – ez persze csak azért lehetséges, mert most először biztosítják az előző generáció támogatását, a teljes kompatibilitást.

Listázás a fórumban