Mini-LED tévéket dob piacra az LG

Mini-LED tévéket dob piacra az LG

2021. január 1. 18:10, Péntek
A dél-koreai gyártó bemutatta az új termékcsaládját.

Az LG Electronics bejelentette az új QNED családba tartozó Mini-LED televízióit, amelyek rendkívül kis méretű LED-eket használnak háttérvilágításnak. A beépített megoldások mérete csupán az egytizede az eddig az LCD-tévékbe beszerelt LED-eknek. A Mini-LED-ek előnye, hogy sokkal több építhető be belőlük az adott készülékekbe és ezáltal nagyobb lehet a kontrasztarány is. A 86 hüvelykes, 8K felbontású LG QNED TV-be például több mint 30 000 Mini-LED-et integráltak.

A vállalat azt közölte, hogy a Quantum Dot- és nanocella-technológiát is alkalmazta az új eszközöknél azért, hogy növelje a színpontosságukat. Az LG a virtuális megrendezendő 2021-es Consumer Electronics Show (CES) keretében a termékcsalád több mint 10 tagját fogja bemutatni, amelyek felbontása 4K, illetve 8K lesz.

A QNED televíziók képernyőiben az első réteget a Mini-LED-ek és a Quantum Dot-réteg jelentik, s azok előtt találhatók az LCD-panel és a nanorészecskék. Az új család mindegyik tagja támogatja a HDMI 2.1 szabványt. Érdekesség, hogy az LG QNED TV-k hivatalosan az OLED-portfólió alárendeltségébe tartoznak.

Nam Ho-jun, a LG Home Entertainment Company kutatási-fejlesztési alelnöke kiemelte, hogy a QNED sorozat prémium kategóriájú otthoni szórakoztatási lehetőséget nyújt a fogyasztók számára és az érintett modellek olyan élményt biztosítanak, amilyet a többi LCD-televízió nem. Az új termékcsalád egyúttal hangsúlyozza az elkötelezettségüket az innováció és a szabvány fejlesztése iránt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban