Videón az LG gördíthető telefonja

Videón az LG gördíthető telefonja

2021. január 12. 09:20, Kedd
Tavasszal bukkanhat fel az új megoldás, de mások is készülnek valami hasonlóval.

Hónapokkal korábban számoltunk be arról, hogy a második számú dél-koreai telefongyártó egy valóban érdekes és újszerű fejlesztésen dolgozik, azóta azonban nem sok további információmorzsa jelent meg a területen. Most egy nagy bemutató kapcsán villantották fel a fejlesztést, alig néhány másodperc erejéig.

Az LG a CES 21 alatt mutatta be friss megoldásait, amelyek között televíziók és egyéb, többnyire háztartási, otthoni eszközök kaptak helyet. A még fejlesztés alatt álló okostelefon ugyan nem szerepelt ezen termékek között, viszont a bemutató végén lejátszott videóban néhány másodpercig ez a készülék is megjelenik, ahogy az a beágyazott felvételen is jól látható – az egyszerűség kedvéért ezen az oldalon az említett néhány másodpercet tekinthetjük meg, közelebbről is szemügyre véve a telefont. A technikai részleteket (és a teljes külsőt) persze egyelőre nem mutatják meg nekünk, viszont a felvételen látható mozdulat révén így is érdekesnek ígérkezik az új típus, amely a jelek szerint néhány hónapon belül megjelenhet a piacon.


A külsős források állítása szerint az LG Rollable néven rajtol majd el a fejlesztés, amely valamikor március folyamán mutatkozhat be a nagyközönség előtt. Ettől már nem vagyunk mesze, viszont egyelőre csak annyit látunk, hogy a készülék az egyik oldalán húzható ki, illetve tolható össze, ezzel alakítva át azt aktuális igényeink szerint. Ennek megfelelően az okostelefonok és a táblák által kínált fizikai méretek között választhatunk majd, a remények szerint olyan módon, hogy a kijelző maga mindvégig feszes marad, vagyis nem lesz gond a kisebb-nagyobb hólyagokkal és hibákkal, ahogy azt korábban az első hajlítható telefonoknál láthattuk.


A TCL és az Oppo szintén bemutatott hasonló megoldásokat, ezek azonban nem kereskedelmi forgalomba szánt termékek, hanem pusztán koncepciók, vagyis az LG lehet az első ezen a területen.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások