Új webkamerát dob piacra a Microsoft

Új webkamerát dob piacra a Microsoft

2021. március 14. 14:05, Vasárnap
A redmondi konszern felélesztheti a korábbi termékkategóriát.

A Microsoft körülbelül 2010-ig kínált a felhasználóknak szabvány kiegészítőkként webkamerákat, amelyek közül egyes modellek, például a LifeCam HD-3000 még most is megvásárolhatók, annak ellenére, hogy némelyik eszköz 10 évvel ezelőtt jelent meg a piacon. A LifeCam Studio nevű készüléket is még mindig gyártja a társaság.

Először 2018-ban merült fel az első hír arról, hogy a Microsoft új webkamerával jelentkezhet. Akkor Paul Thurrott, az óriáscég ügyeit jól ismerő szakember azt taglalta, hogy a Microsoft egy PC-vel és Xboxszal egyaránt használható modellen dolgozik, amely Windows Hello- és 4K-támogatással is rendelkezni fog. A terveket akkor jegelték.

Brad Sams, a Petri.com szerkesztője a redmondi vállalattal és a Surface termékcsaláddal kapcsolatos információkra specializálta magát. A szakértő most azt írta, hogy a Microsoft ismét elővehette a régi elképzeléseket és egy új kiegészítőn dolgozik, amelyet - más modellekkel együtt - az eddig be nem jelentett áprilisi hardverrendezvényén mutathat majd be. Az új eszköz elsősorban irodai felhasználásra készül, az ilyen készülékek iránt ugyanis az elmúlt hónapokban megnövekedett a kereslet. A webkamera támogatni fogja a HDR-videókat, de nem kínál majd 4K felbontást.

Az említett hardverrendezvényen jelentheti be a Microsoft az Intel és az AMD processzoraival ellátott új Surface Laptop változatokat, amelyek neve Surtface Laptop 4 vagy Surface Laptop 3+ for Business lehet. Ezenkívül szintén ott mutathatják be az új Surface fejhallgatót is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások