Felismeri a pszichológiai problémákat egy alkalmazás

Felismeri a pszichológiai problémákat egy alkalmazás

2021. június 6. 15:54, Vasárnap
A szoftver a szakembereknél is hatékonyabb segítséget jelenthet.

A Montfort nevű izraeli startup által megalkotott Brain Profiler nevű program a mesterséges intelligenciára épül, és elősegíti a mentális betegségekkel kapcsolatos pontos diagnózisok elkészítését. A The Jerusalem Post az április végi és a májusi cikkében azt írta, hogy a technológia tudományosan és sokkal gyorsabban tudja diagnosztizálni a lelki betegségeket, mint a szakértők.

Az alkalmazást a Montfort, a Sha’ar Menashe Pszichiátriai Kórház részlegvezetőjével és Abaraham Peleddel, a Technion Izraeli Technológiai Intézet docensével közösen fejlesztették ki. A technológiát korábban arra használták, hogy digitálisan teszteljék a segítségével az olyan neurológiai betegségeket, mint például a Parkinson-kór. A szoftverbe integrált új funkciók képesek érzékelni azt is, ha valaki depressziós, szorongással küzd vagy más egészségügyi problémái vannak.

A pszichikai betegségek növekvő mértékű elterjedése miatt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra hívta fel a figyelmet, hogy a depresszió 2030-ra fő halálokká válhat. Ezért is juthat a következő években és évtizedekben nagy szerep a Brain Profilernek. Alan Aziz, a Technion UK vezetője úgy kommentálta az új fejlesztést, hogy a pszichikai egészségügyi problémák gyors és egyszerű diagnózisa egy valódi életmentő dolog.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban