A Ford és az Argo AI szállítja a Lyft robottaxijait

A Ford és az Argo AI szállítja a Lyft robottaxijait

2021. augusztus 4. 10:52, Szerda
A közösségi utazásmegosztó öt év alatt 1000 autonóm autót akar forgalomba állítani.

A Ford Motor Company bejelentette, hogy az Argo AI társasággal közösen a következő öt esztendő során 1000 robottaxit fog szállítani a Lyft számára. A hírről elsőként a Bloomberg számolt be.

Az Argo AI fejlesztéseit a Ford és a Volkswagen finanszírozza. Jody Kelman, a Lyft menedzsere közölte, hogy az első átépített Ford modellek leszállítására az év végén kerülhet sor Miami városában, míg a következő település, ahol a szolgáltatásuk megjelenik, 2022-től Austin lesz.

Logan Green, a Lyft társalapítója és vezetője kiemelte, hogy az az első alkalom, amikor az autonóm járművek jelentette kirakós játék minden darabja ilyen módon összeállt. A projektben résztvevő felek magukkal hozzák a saját tudásukat, tapasztalatukat és képességeiket.

A Lyft már jelenleg is tesztel önállóan közlekedő gépkocsikat Las Vegas útjain és azok a Motional nevű vállalkozás technológiájával vannak felszerelve. A Motional a Hyundai Motor Group és annak beszállítójának, az Aptivnak a közös cége, illetve technológiai partnere. Az Argo AI jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban, többek között Detroit, Pittsburgh és Washington, D.C. területén teszteli az általa kifejlesztett autonóm autókat.

A Lyft április végén jelezte, hogy lemondott az önállóan közlekedő járművekkel kapcsolatos technológiák további fejlesztéséről és ezzel párhuzamosan a Level 5 nevű robotgépkocsi-részlegét 550 millió amerikai dollárért eladta a Toyota leányvállalatának számító Woven Planetnek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások