IT-óriások bevonásával javítana a kiberbiz­tonságán az USA

IT-óriások bevonásával javítana a kiberbiz­tonságán az USA

2021. augusztus 16. 11:09, Hétfő
Az ország a jövőben védelmi jellegű kiberműveleteket akar végrehajtani.

Az Amerikai Egyesült Államok Kiberbiztonsági és Infrastruktúra-biztonsági Ügynöksége (CISA) egy új kezdeményezés elindítását jelentette be, amelynek elsődleges célja az USA kiberbiztonságának az erősítése és a védelmi célú akciók végrehajtása. A CISA a projektbe meghívta többek között az amerikai belbiztonsági minisztériumot és az igazságügyi minisztériumot, az Amerikai Egyesült Államok Kiberparancsnokságát, a Nemzeti Hírszerzési Igazgató Irodáját, az Amerikai Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynökségét (NSA), a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI), valamint az Amazont, az AT&T-t, a Google-t, a Microsoftot és a Verizont.

Az Egyesített Kibervédelmi Együttműködés (JCDC) nevű program egyedi módon akarja összehozni az embereket békeidőben azért, hogy megtervezhető legyen az, ahogy az illetékesek hogyan reagáljanak háborús időkben. Jen Easterly, a CISA új igazgatója a Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy a JCDC lehetővé teszik majd a tapasztalatok megosztását azért, hogy javítani lehessen a kibervédekezéssel kapcsolatos kihívások és lehetőségek megértésén; az egész nemzetet érintő kibervédelmi terveket lehessen készíteni, a kockázatok ellen közösen lehessen fellépni, közös gyakorlatokat szervezni, javítani a kibervédelmi műveleteken és koordinált defenzív kiberakciókat végrehajtani.

A JCDC elindításának a jogi alapját a 2021. január elsején hatályba lépett National Defense Authorization Act (NDAA) nevű amerikai törvény jelenti, amely a CISA számára teljesen új jogosítványokat biztosított arra, hogy például egyesítse az állami és a magánszektor erőforrásait, továbbá a kibertámadások elleni reakciók koordinálását.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások