Miniatűr naperőműveket építtet az Amazon

Miniatűr naperőműveket építtet az Amazon

2021. szeptember 13. 14:43, Hétfő
A kereskedelmi platform a legújabb megújuló energia projektjét Japánban indította el.

A The Register arról számolt be, hogy az Amazon az ázsiai szigetországban több mint 450 miniatűr naperőművet akar üzembe állítani.

Az óriáscég már meg is kötötte az ezzel kapcsolatos együttműködési és áramfelvásárlási szerződést a Mitsubishi Corporation konszern MC Retail Energy nevű energiakereskedelmi leányvállalatával. A megállapodás értelmében az MC Retail Energy vállalta, hogy Japán északi részén felépít 450 naperőművet, amelyeket később az Amazon megbízása alapján ő is fog üzemeltetni. A berendezések várhatóan évente 23 000 megawattóra áramot termelnek majd.

Az Amazon kiemelte, hogy a megkötött üzlet az első közvetlen árambeszerzési tranzakció Japán történetében és a második a Mitsubishi történetében. Az áramot az Amazon Web Services számítógép-központjai és más irodaházak, illetve üzemek fogják felhasználni. Az Amazon Web Services jelenleg irodákat és más létesítményeket üzemeltet Oszakában és Tokióban, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a szervercentrumok mennyi áramot fogyasztanak majd. A társaság célja az, hogy 2025 végére teljesen a megújuló energiák használatára álljon át.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban