Bemutatta okos­szemüvegét a Xiaomi

Bemutatta okos­szemüvegét a Xiaomi

2021. szeptember 14. 22:58, Kedd
A készülék új technológiákat ötvöz, a dizájn tekintetében ugyanakkor nem nevezhető forradalminak.

A stílusosan Xiaomi Smart Glass nevű kiterjesztett valóság szemüveg MicroLED-kijelzővel rendelkezik és felszerelték 5 megapixeles kamerával is. A kiegészítő súlya mindössze 51 gramm. A Xiaomi az új modell bemutatásakor hangsúlyozta, hogy elsősorban egy megvalósíthatósági tanulmányról és jövőbeli koncepcióról van szó, s nem egy konkrét termékről. Éppen ezért egyelőre nincsenek konkrét tervek az eszköz piacra dobására sem.

Az okosszemüveg megállná a helyét a vetélytársakkal szemben, mivel egy önálló készülékről van szó, amelynek a működéshez nincs szüksége okostelefonnal való összekötésre. A Xiaomi Smart Glass-t ellátták Bluetooth- és WiFi-modullal, négymagos processzorral és akkumulátorral. A nyilvánosságra hozott videó alapján a kiegészítő elsősorban az üzenetek és a navigációs jelzések, valamint a telefonhívások és az élő fordítások megjelenítésére alkalmazható.


Az új modellbe beépített MicroLED-képernyő nem nagyobb egy rizsszemnél és az úgynevezett optikai hullámvezető technológián alapul, amelynek használatával a fény egy fényvezető segítségével éri el a szemüveg lencséjét, majd a megjelenített kép a visszatükröződések miatt lesz egy nagyobb kijelzőn is látható.

A koncepcióban egy monokróm képernyő szerepel, amelynek a maximális fénysűrűsége 2 millió nit. Összehasonlításul: a jelenlegi csúcstechnikás okostelefonok maximális fénysűrűsége csupán 1500 nit. Az eszköznél azért van szükség kimagasló fénysűrűségre, hogy a kiterjesztett valóság kijelzőn akár közvetlen napsugárzás esetén is olvashatók legyenek a megjelenített információk.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban