Szigorúbban ellenőrizné az internetet Kína

Szigorúbban ellenőrizné az internetet Kína

2021. szeptember 15. 23:08, Szerda
Az ázsiai állam nem elégedett meg az elmúlt hónapokban bevezetett szabályokkal.

A Kínai Kommunista Párt újabb intézkedések bevezetéséről döntött. A csomag részét képezi az a törekvés, hogy erősíteni kell a "civilizált" internet megvalósulását, ehhez fokoznák a helyi oldalak és online platformok ellenőrzését. Az internet- és tartalomszolgáltatókat pedig köteleznék arra, hogy betartsák és betartassák a társadalmi alapértékeket. Iránymutatásuk szerint a kiberteret arra kell használni, hogy abban bemutassák a párt elért eredményeit, miközben ezzel párhuzamosan a fiataloknak segíteni kell abban, hogy a világhálót "helyesen" és "biztonságosan" használhassák. Az új törekvésekkel a "pozitív morális" értékek elterjedését akarják támogatni.

A konkrét intézkedések között szerepel az élő stream-közvetítések ellenőrzése, míg a Nemzeti Rádió- és Televízióhatóság (NRTA) arra utasította az egyes rádió- és televízióadókat, hogy zárja ki a műsoraiból az "inkorrekt politikai pozíciókban" lévő művészeket, valamint terjesszék el a hazafias légkört".

A Financial Times mindezt azzal egészítette ki, hogy kidolgoztak egy új kínai stratégiát, amellyel Peking a helyi állampolgárokat akarja távol tartani a külföldi honlapok meglátogatásától. Az állami szervek egy olyan alkalmazást használnak a felhasználók ellenőrzésére, amelynek célja eredetileg a csalások és a kártevők telepítésének a megakadályozása. Az újság idézett számos személyt, akiket a kínai rendőrség keresett meg azután, hogy nyugati pénzügyi portálokat, például a Bloomberget keresték fel. A program jelenleg 200 millió okostelefonra van feltelepítve és követeli az emberektől, hogy tegyék lehetővé a telefonbeszélgetéseik és az SMS-eik ellenőrzését.

Listázás a fórumban