Egymilliárd dollárt fektetne be Afrikában a Google

Egymilliárd dollárt fektetne be Afrikában a Google

2021. október 23. 18:24, Szombat
A keresőcég beruházási alapokon keresztül támogatná a kontinens startupjait és kiépítené a helyi internethálózatot is.

Sundar Pichai, a Google első embere a blogbejegyzésében azt írta, hogy a következő öt esztendő során összesen egymilliárd amerikai dollárt akarnak Afrikában invesztálni. Az illetékes részlegük többek között fizetéstechnológiai, internetes kereskedelmi és a helyi nyelveken tartalmakat terjesztő vállalkozásokat akar támogatni.

A menedzser hangsúlyozta, hogy olyan területeket keresnek, amelyeknél vannak stratégiai metszéspontok a Google és az afrikai cégek között, s ahol a partnerségeken keresztül néhány vállalat esetében többletértékeket hozhatnak létre. Első lépésként új afrikai beruházási alapok segítségével 50 millió amerikai dollárt invesztálnak a helyi társaságokba. Ezt követően a Kiva nevű jótékonyságú szervezettel együttműködve 10 millió dollárt akarnak szétosztani alacsony kamat mellett dél-afrikai, ghánai, kenyai és nigériai startupoknak, hogy így segítsenek azoknak átvészelni a koronavírus-járvány miatti nehéz időszakot.

2022 második felében üzembe helyezik az Afrika és Európa között lefektetett tenger alatti kábelt, amely lehetővé fogja tenni az internetezési sebesség ötszörösére növelését, míg az adatátviteli költségek akár 21 százalékkal való csökkentését az olyan országokban, mint Dél-Afrika és Nigéria.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások