Inkább vallást, mint befektetést jelentenek a kriptovaluták

Inkább vallást, mint befektetést jelentenek a kriptovaluták

2021. november 8. 14:49, Hétfő
Sokak szerint a virtuális fizetőeszközök vásárlása nem nevezhető észszerű beruházásnak.

Mark Mobius német-amerikai menedzser a CNBC-nek adott interjújában negatív módon nyilatkozott az ismert digitális pénzekkel, például a bitcoinnal és az Ethereummal kapcsolatban. Mobius szerint annak ellenére, hogy számos kriptovaluta árfolyama erősödött az elmúlt hetekben, s emiatt még rekordok is születtek, a virtuális fizetőeszközök vásárlása inkább vallást jelent, mint befektetést.

Az egyik beruházási alap vezetőjeként dolgozó menedzser közölte, hogy a digitális pénzek vásárlása spekuláció, amely ugyan örömet okozhat, de jobb lenne, ha valaki a kemény munkával megszerzett pénzét inkább a hagyományos részvénypiacba invesztálná. Az utóbbi ugyanis még tartós infláció esetén is a lehető legjobb megoldás lehet, annak ellenére, hogy a jegybankok kamatlábainak hamarosan bekövetkező emelése problémásnak bizonyulhat.


Mobius egyáltalán nincs egyedül a kriptovaluta-piaccal kapcsolatos negatív véleményével. Több pénzügyi szakértő is arra hívta fel a figyelmet, hogy a virtuális fizetőeszközök lufija kidurranhat már csak azért is, mert a bitcoin és az Ethereum értéke továbbra is vitatott. S akkor még nem lettek megemlítve az esetleges visszaélési veszélyek, illetve a szabályozatlan piac kockázatai sem.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások