Saját 5G hálózatot hozott létre lipcsei üzemében a Porsche

Saját 5G hálózatot hozott létre lipcsei üzemében a Porsche

2021. november 30. 09:26, Kedd
A kutatási célból létrehozott rendszer lehetővé teszi a fontos adatok valós idejű biztonságos megosztását a gyár területén.

A Porsche AG bejelentette, hogy az Ericssonnal közösen kiépítette az első 5G kutatási hálózatát. Az önálló rendszer egy magántulajdonban lévő frekvenciaspektrumban működik, ugyanakkor ugyanazon a technikán alapul, amelyre a kereskedelmi 5G-hálózatok is épülnek.

Albrecht Reimold, a Porsche AG gyártásért és logisztikáért felelős vezetője kifejtette, hogy a gyártásuk egy átfogó, digitális átalakulás közepén tart. A víziójuk az, hogy a gépkocsik készítése okos és zöld folyamat legyen. Az 5G technológia központi kísérője az okosüzemnek. Az 5G kutatási hálózat elsősorban az olyan új funkciók kifejlesztését segítheti elő, amelyek lehetővé teszik a biztonság szempontjából fontos adatok járművek közötti megosztását. Az infrastruktúra emellett lehetőséget kínál a különböző rendszerek kockázatmentes és rugalmas tesztelésére is.

Gerd Rupp, a Porsche Leipzig GmbH vezetője hozzátette, hogy az 5G tesztüzem fontos lépés a jövő gyártása és az alkalmazási esetek kipróbálása felé. A hálózat lehetővé teszi a késlekedés nélküli vezeték nélküli adattovábbítást az emberek, a gépek és az autók között.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások