Az Android-tábor felét átcsábíthatja az új iPhone SE

Az Android-tábor felét átcsábíthatja az új iPhone SE

2021. december 17. 14:00, Péntek
Erre számít egy neves amerikai bank szakértője, aki szerint az Apple jövőre nagyot robbanthat.

Az iPhone-eladások kapcsán legutóbb azt vetítettük előre, hogy az ünnepi időszak alatt akár 80 millió ilyen készülék is gazdára találhat, vagyis az Apple számára igencsak kellemesre sikerülhet az utolsó három hónap. Most a jövő évi fejlesztések várható sikerét emelik ki egy új jelentésben, amelyben a kisebb megoldás hatalmas vonzerejét említik meg.

A Reuters tette közzé a napokban a JP Morgan elemzőjének részletes jelentését, amelyben a jövő évi számokra, valamint az új fejlesztések várhatóan kiemelkedő népszerűségére térnek ki. A negyedéves pénzügyi eredmények terén korábban számos alkalommal megbízhatónak bizonyult elemző szerint a jövőre piacra dobandó új iPhone SE (2022) akár 1,4 milliárd Android-felhasználót is váltásra késztethet, vagyis nagyjából a teljes tábor fele az Apple ökoszisztémájára ugorhat át, ami mindenképpen hatalmas eredmény lenne a cég számára. Ez persze nem egy csapásra történne meg, hiszen a jövő évre 30 millió ilyen készülék eladását vetítik előre, a teljes iPhone-vonalból pedig 250 millió példány kelhet el, ám a kisebb típus vonzereje minden korábbinál nagyobb lehet.

A jelenleg rendelkezésre álló (külsős) információk alapján a jövőre esedékes változat a 2020-as iPhone SE alapjaira épülhet, ezzel megtartanák a 4,7 hüvelykes kijelzőt, amit eredetileg az iPhone 8 típusról hoztak át. Ehhez a Touch ID támogatása, az A14 vagy A15 Bionic chip alkalmazása, valamint az 5G megfelelő kezelése csatlakozna, az androidos felhasználók pedig különösen ez utóbbi iránt érdeklődnének egyre nagyobb számban, legalábbis a bank előrejelzése szerint, amely azonban azt is megjegyzi, hogy az olcsóbb 5G-telefonok a másik táborban is szép számban jelen lesznek. 2023-ban egy további változat jelenhet meg az iPhone-családon belül, ez már a Face ID és az AMOLED-kijelző alkalmazásával újítana, bár az általunk alkotott kép még egyáltalán nem tiszta.

Az Android-felhasználók számára meghirdetett csereprogram ugyan nem annyira vonzó, mint a családon belüli változat, ezzel együtt azonban a tulajdonképpeni ár már 300 dollár alá csökkenhet, ami kifejezetten kedvező. Az Apple eközben nagyon közel áll a 3 billió dolláros piaci értékeléstől, ezzel alig két év után érnék el a következő fontos mérföldkövet, míg az első billió eléréséhez még 42 évre volt szükség.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások