Portok, hangszóró és kamerák nélkül jöhet a Dell táblagépe

Portok, hangszóró és kamerák nélkül jöhet a Dell táblagépe

2021. december 18. 19:23, Szombat
A koncepciókészülék rendkívül szokatlan.

A Dell bejelentette a Stanza nevű táblagép-koncepcióját, amelynek lényege, hogy az eszköz nem rendelkezik csatlakozókkal, hangszóróval és kamerákkal. Ennek az az oka, hogy a gyártó a tábla PC-t teljes mértékben a jegyzetek készítésére alkotta meg.

Az elképzelés lényege, hogy a táblagép ne az Apple AirPad konkurense legyen, hanem ehelyett a mindennapi munkát tegye könnyebbé azáltal, hogy annyira egyszerűvé teszi a jegyzetek elkészítését, amennyire csak lehetséges. A készülékhez jár egy digitális toll is, amelyet a felhasználók közvetlenül a 11 hüvelykes érintőképernyőn alkalmazhatnak. Amennyiben valaki kétszer rákattint egy kézzel írt szövegre, akkor az eszköz azt közvetlenül digitális szöveggé alakítja át. Az elkészített jegyzetekben lehet keresni és megoszthatók más termékekkel.

A tábla PC-nél a Dell azért mondott le a hangszóróról és a kamerákról, hogy az emberek figyelmét semmi se vonja el a munkájukról. Ugyanakkor egy hátoldali kamera hasznos lehetett volna, például a különböző dokumentumok beolvasására. A portok száműzése is komoly kényelmetlenséget okozhat, hiszen a táblagép egy hagyományos töltőt kapott. Mindenesetre e kompromisszumok miatt lehetővé vált, hogy a készülék vékony és könnyű legyen, ráadásul egy különleges dokkolóegység alkalmazásával akár egy számítógéphez is csatlakoztatható. A digitális tollat ugyanúgy lehet feltölteni, mint az iPad Pro esetében, vagyis mágnesesen az eszköz oldalához rögzítik.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban