Kormány nélkül koncepció­autót mutatott be a General Motors

Kormány nélkül koncepció­autót mutatott be a General Motors

2022. január 7. 09:35, Péntek
A gépkocsi belseje úgy néz ki, mint ha egy űrhajóé lenne.

A General Motors a Consumer Electronics Show (CES) keretében jelentette be a legújabb koncepciójárművét, amelynek neve Cadillac Inner Space. Az autóban a sofőr és az utasok hiába is keresnének kormányt, a székek helyett pedig egy kanapén foglalhatnak helyett és a kényelmükről lábtartók is gondoskodnak. A gépkocsi elektromos meghajtással rendelkezik és autonóm vezetési funkciókkal szerelték fel. A hagyományos kormány, pedálok és műszerfal helyett egy hatalmas ívelt képernyővel látták el. A tető előre nyílik, így akár a nagyobb méretű személyek is kényelmesen beszállhatnak a járműbe, hiszen nem kell a szűk ajtókon keresztül préselniük magukat.


Bryan Nesbitt, a General Motors globális fejlett dizájnért és globális építészeti stúdiójáért felelős ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az elektromos meghajtás és az önálló közlekedés alapvetően meg fogják változtatni az autók szerepét, valamint azokat a tapasztalatokat, amelyeket az emberek szerezhetnek a használatukkal. A beépített kijelző lehetővé teszi, hogy az utasok az út során válogassanak a kiterjesztet valóság tartalmak, illetve a szórakoztató és a wellness-ajánlatok közül.

Marry Barra, a General Motors vezetője hozzátette, hogy a konszern a 2020-as évek közepétől teljesen önállóan közlekedő modelleket akar kínálni és a mostani bemutató alapján úgy tűnik, hogy a Cadillacnek ebben a folyamatban komoly szerepe lesz.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások