Elindult a Nikola kamionjának gyártása

Elindult a Nikola kamionjának gyártása

2022. március 28. 22:34, Hétfő
Az első próbapéldányok után jön a gyártás, végre komoly bevételre tesznek szert.

Még 2020 végén számoltunk be arról, hogy egyre nagyobb bajban volt a Nikola Tesla nevét felvevő másik cég, amely körül egy méretes botrány bontakozott ki. Az azóta eltelt időszakban folytatódtak a nehézségek, viszont a jelek szerint végre sikerült beindítani a sorozatgyártást.

A Nikola a napokban tette közzé újabb hivatalos bejelentését, amelyben a meglévő értékesítési hálózat kiegészítéséről, Arizona állam bevonásáról tesznek említést, bár az ottani terjeszkedéssel tulajdonképpen egy másik együttműködő felet váltanak majd ki. Ezzel szinte egy időben futott azonban be a hír, miszerint sikerült beindítani a korábban szintén márciusra előrevetített gyártást az ottani üzemben, ennek révén pedig az egyszerűen csak „Tre” névre keresztelt elektromos kamion, vagyis battery-electric vehicle (BEV) hamarosan nagyobb példányszámban jelenhet meg a piacon.

A cég a múlt hónap folyamán tette közzé az utolsó negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, amelyben a vártnál kisebb, azonban még így is komoly, 90 millió dolláros veszteségről számoltak be, miközben a teljes bevétel alig haladta meg a 2 millió dollárt – ez leginkább annak volt köszönhető, hogy a jelzett periódus alatt mindössze 2 ilyen kamiont szállítottak le, akkor még egy kiterjedt pilot program keretében. A sorozatgyártást akkor március 21-re vetítették előre, ezt most nagyjából sikerült is tartani, a tervek szerint pedig összesen 300-500 darabot szállítanak majd le a vásárlóknak, az átadásokra azonban csak a második negyedévben kerül majd sor.

A gyártás beindítása mindenképpen fontos mérföldkő a cég életében, meglátjuk, mennyire lesz sikeres a saját fejlesztés, amelyet korábban számos kritika ért.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások