Már a Deck vezeti a Steam ranglistáját

Már a Deck vezeti a Steam ranglistáját

2022. április 24. 14:09, Vasárnap
Nagyon jó ütemben fogy a Steam Deck, amely a múlt héten az első helyet is megkaparintotta.

A Valve házon belül kifejlesztett kütyüje kapcsán nemrég arról számoltunk be, hogy felpörög a készülék kiszállítása, ez azonban még számos kívánnivalót hagy maga után, hiszen a vásárlók jó része továbbra is kénytelen várni az átvételre. A jelek szerint nincs gond a kereslettel, hiszen már a heti rangsorban is átvette a vezetést a hardveres megoldás.

A SteamDB közölte a napokban szokásos heti összefoglalóját, amelyből kiderül, hogy a 14. héten már a Steam Deck vezette az eladási rangsort, legalábbis a teljes bevétel tekintetében. Ezen a listán 5 héten keresztül a második helyen tanyázott a készülék, most azonban sikerült átvenni a vezetést, mégpedig az amúgy rendkívül népszerű és sikeres Lego Star Wars: The Skywalker Saga megelőzésével – ez utóbbi most a harmadik és negyedik helyre szorult vissza. Érdekesség, hogy a második helyen a szintén sokak által keresett Elden Ring végzett, amely alig 18 nap alatt 12 millió példányban kelt el, már amennyiben összesítjük a különböző platformokon mutatott eredményt.

A Deck esetében nyilván érdemes azonnal leszögezni, hogy a hivatalos ár messze a szoftveres alkotások szintje felett van. A jelenleg elérhető (és előrendelhető) három változat 399 dollártól indul, ez viszont a tároló méretétől függően 529, illetve 649 dollárra ugrik, ezek átlagát véve pedig kijelenthetjük, hogy egy-egy példány nagyjából akkora összeget hoz a konyhára, mint 7-8 Elden Ring eladása. A kereslettel tehát nincs gond, olyannyira, hogy továbbra is októberi, vagy azt követő időpontokat adnak meg az igényüket jelző felhasználóknak, akik kénytelenek türelmesen várni a leszállításra.

Nem véletlen, hogy a cég már a második verzión dolgozik, jelenleg ennek tervezése zajlik házon belül.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások