Symantec antivírus szoftver Palmra

Symantec antivírus szoftver Palmra

2001. március 15. 15:28, Csütörtök
[IDG] A Symantec Corp. új antivírus szoftver megjelenését jelentette be. Az új vírusirtó program a kéziszámítógépek körében egyelőre ritka, de létező vírusokkal veszi fel a küzdelmet.

A Symantec AntiVirus 2001 for Palm OS egy két részből összetevődő alkalmazás. A szoftver egyik egysége az asztali PC-ken fut, míg a másik program a kéziszámítógép belső védelmét szolgálja. A PC-kben futó program feladata többek között az antivírus szoftver frissítéseinek letöltése a Symantec weboldaláról. A frissítések olyan információkat tartalmaznak, amelyek a legújabb vírusok felderítésére és eltávolítására is alkalmasak.

A Palm Pilot rendszerek az adott eszközök tulajdonságaitól függően PC-n letöltött frissítéseket három úton kaphatják meg: infraporton keresztül, CDPD modem segítségével, vagy hot-syncing eljárással. Tom Powledge, a Symantec hordozható eszközök védelmével foglalkozó projektjének menedzsere elmondta, hogy a társaság a későbbiekben meg szeretné valósítani a frissítések vezetéknélküli sugárzással történő továbbításának lehetőségét is.
A Symantec új, kéziszámítógépek számára készített antivírus szoftvere 40 dollárba fog kerülni. (12000 Ft)

Powledge közleménye szerint jelenleg három elterjedt Palm OS vírus létezik. Ezek a vírusok a Phage, amely előszeretettel töröl le különféle fájlokat, valamint a Vapor és a Liberty, amelyek eltüntetik az alkalmazásokat, hogy a felhasználó ne érhesse el azokat. Az antivírus szoftverek fejlesztői azonban úgy gondolják, hogy az efféle rosszindulatú programok a közeljövőben gyors számbeli növekedést fognak mutatni.

A Symantecen kívül jelenleg a Trend Micro és a Network Associates (McAfee) készít kéziszámítógépek számára vírusirtó programokat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások