Mikro-tranzakciókat kap a Halo: The Master Chief Collection

Mikro-tranzakciókat kap a Halo: The Master Chief Collection

2022. június 28. 17:26, Kedd
A fejlesztő megerősítette ezen szándékát, szerintük ez nem váltja majd le a meglévő rendszert.

A Halo-franchise meglehetősen gyakran szerepel híreinkben, bár az utóbbi hónapokban inkább az új tévésorozat kapcsán számoltunk be újabb és újabb fejleményekről. Most a játékok területén kerülhet sor újabb változásra, amely a fejlesztésen belüli tranzakciókat érinti, a stúdió ugyanis egy új opcióval egészíti ki a kínálatot.

Legutóbb arról írtunk, hogy a meglévő felhasználók a csalóktól szabadulnának meg, most azonban maga a 343 Industries jelezte, hogy újabb változás van alakulóban. Ennek révén a Halo: The Master Chief Collection egészülne ki mikro-tranzakciókkal, vagyis a jövőben a felhasználók az eddig a játékon belüli tevékenységgel összegyűjtött tokenek mellett már megvásárolt példányokkal is beszerezhetik a különböző kellékeket, kiegészítőket és egyéb tárgyakat. A fejlesztők állítása szerint előre akarták jelezni a várható változást, hogy erre mindenki felkészüljön, az új opció pedig pusztán a meglévő rendszer kiegészítéseként jelenik majd meg, tehát nem teljes leváltásról van szó.

A játékosok jelenleg az alkotáson belül összegyűjtött Season Points-tokenekkel szerezhetik be a kívánt elemeket a The Exchange rendszerén belül, ami elsősorban kozmetikai jellegű, vagyis a kinézetre fókuszáló cikkeket tartalmaz. Ezek mellett jelenik majd meg a Spartan Points opciója, amely már a mikro-tranzakciókon keresztül teszi lehetővé a gyors vásárlást, ez pedig a fejlesztők szerint azok számára jön majd jól, akik később csatlakoztak, illetve szeretnének minden meglévő elemet beszerezni. A játékosok jó része persze nem örül a bejelentésnek, szerintük a gyorsabb szintlépés lehetőségét kellene megteremteni a pénzügyi tranzakciók integrálása helyett, ez utóbbi viszont nyilván jobb alternatíva a fejlesztő számára.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy mikor és milyen formában vezetik be az új ajánlatot, a további információkat később árulják majd el.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások