150 wattos gyorstöltést kapott a OnePlus 10T

150 wattos gyorstöltést kapott a OnePlus 10T

2022. augusztus 6. 01:14, Szombat
Csúcskategóriás hardverrel és nagyon gyors töltéssel futott be a telefon.

A OnePlus kapcsán nemrég arról adtunk hírt, hogy egyik új megoldásuk már szupergyors töltést ígér, eközben azonban tovább dolgoztak a soron következő generáción, amelynek képviselője most mutatkozott be a nagyközönség előtt. A fontosabb részleteket így megismertük, a telefon mellett azonban a friss szoftverről is lerántották a leplet.

A hivatalos oldalon szemügyre vehetjük a OnePlus 10T főbb részleteit és annak külalakját. A fekete és szürke színben megjelenő készülék nem minden szempontból haladja meg a OnePlus 10 Pro típust, annak jellemzőit, ez utóbbi ugyanis nagyobb felbontást kínál, de saját akkumulátora is picit nagyobb, hiszen ez egy kereken 5000 mAh-s példány. A 10T ugyanúgy 6,7 hüvelykes AMOLED-kijelzőre épül, ennek felbontása ezúttal 2412 x 1080 pixel, a frissítési ráta továbbra is 120 Hz, a memória terén 128 és 256 GB-os kapacitás közül választhatunk, viszont az akkumulátor csak 4800 mAh-s. Érdekes módon a gyorstöltés terén lépnek előre egy nagyot, ez ugyanis 65 helyett már 150 wattos, vagyis alig 20 perc alatt elérhetjük a teljes feltöltést, az ehhez szükséges egység pedig szintén megtalálható a dobozban.

A teljesítményről ugyanazon csúcskategóriás chip, a Snapdragon 8+ Gen 1 gondoskodik, mégpedig 8, 12, vagy 16 GB LPDDR5-memória társaságában. A listán emellett az X65 5G-modem, egy 16 megapixeles szelfikamera, valamint egy hátoldali tripla-modul kapott helyet, ez utóbbi sorrendben 50, 8 és 2 megapixeles érzékelőkre épül, az ultra-nagylátószög, valamint a macro-funkció támogatásával. A cég állítása szerint a Battery Health Engine (BHE) révén 1600 feltöltési ciklus után mérséklődik csak az akkumulátor 80 százalékos szintre, ami napi egy teljes feltöltéssel számolva durván 4 évnek felel meg – ezzel megduplázzák a riválisok esetében látható életciklust. A telefon augusztus 25-én fut be Európában, annak ára 749 eurótól indul.

A szoftveres oldalon eközben az OxygenOS 13 új kinézetet, jobb memóriakezelést és nagyobb stabilitást, valamint jobb hangzást ígér, de számos egyéb funkción, így például a biztonságon is javítottak, remélhetőleg elkerülve a közvetlen előd esetében látott vegyes visszhangot.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások