Kinyújtható laptopot mutatott be a Lenovo

Kinyújtható laptopot mutatott be a Lenovo

2022. október 20. 15:53, Csütörtök
A telefonok mellett a laptopoknál is elhoznák a megnövelhető méretű kijelzők korszakát.

A kínai gyártót nem is olyan régen említettük meg egyik beszámolónkban, amely már a PC-piac nagy eséséről értekezett. Eközben a cég mérnökei javában dolgoztak egy új megoldáson, amelyet számos további követett a sorban, ezeket pedig most saját rendezvényükön mutatták be a nagyközönség előtt.
* A Lenovo Tech World 22 egyik nagy attrakciója az egyelőre közelebbről meg nem nevezett laptop, amely már kinyújtható kijelzővel érkezik. A pontos technikai részleteket, a megoldás főbb jellemzőit ugyan nem közölték velünk, mindenképpen érdekes azonban, hogy a ThinkPad-sorozatba tartozó új fejlesztés (amely egyelőre az úgynevezett proof-of-concept fázisában jár) már alaposan megnövelheti saját kijelzőjét, mégpedig függőleges irányban. Az Intelligent Devices Group elnöke, Luca Rossi, a mellékelt videóban kiemeli, hogy a megoldás komoly lehetőségeket rajt magában, amelyek új korszakot nyithatnak a böngészés, a multitaszking, valamint a mobilitás területén.


Ahogy említettük, a pontos specifikációt egyelőre nem tették közzé, a megoldás azonban sok tekintetben hasonlít a szeptember elején bemutatott ThinkPad X1 Fold 2022 típusra, amely az eredeti megoldást követi másodikként a sorban. Ez utóbbi ugyan teljesen eltérő mechanizmusra alapozza megnövelhető kijelzőjét, a külalak viszont szinte teljesen ugyanaz, vagyis mindkét termék esetében egy durván 12 hüvelykes laptop méreteire számíthatunk, amelynél a kijelző egészen 16 hüvelykre bővíthető, akár 2024 x 2460 pixeles felbontással.

Az még nem világos, hogy mennyiben lehet a most részletezett fejlesztésből kereskedelmi forgalomban is megjelenő termék, erre még azért várnunk kell.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások