A Santander blokkolni fogja a kriptovaluta-tőzsdékre való brit átutalásokat

A Santander blokkolni fogja a kriptovaluta-tőzsdékre való brit átutalásokat

2022. november 9. 17:15, Szerda
A spanyol bankcsoport így akarja megvédeni az ügyfeleket a csalásoktól és az átverésektől.

A Santander közölte, hogy jövőre blokkolja majd az Egyesült Királyság állampolgárainak kriptovaluta-tőzsdékre történő valós idejű fizetéseit azért, hogy így védje meg az ügyfeleket a különböző átverésektől. A bank akciójára egy meg nem határozott időponttól fog sor kerülni minden olyan valós idejű fizetés esetében, amely telefonos banki és bankfiókon belüli, valamint online és mobilbanki tranzakción keresztül valósul meg. Ezzel a bank november 15-től csatlakozik más brit pénzintézetekhez, amelyek korlátozzák az ügyfelek kriptovaluta-tőzsdékre való átutalásait.

A Santander ügyfelei tranzakciónként legfeljebb 1000 fontot, illetve 30 napos időszakban összesen 3000 fontot küldhetnek a virtuális fizetőeszközökkel foglalkozó tőzsdékre. Persze az ügyfelek továbbra is fogadhatnak majd kifizetéseket az érintett tőzsdékről a számlájukra.

A szabályozó hatóságok világszerte figyelmeztetnek az átverések és csalások kockázataira a digitális pénzkereskedés nagyrészt szabályozatlan világában. A Santander azt tapasztalta, hogy az elmúlt hónapokban "nagymértékben megnőtt" azon brit ügyfelek száma, akik a kriptovalutákkal kapcsolatos csalások áldozataivá váltak. "Ügyfeleink biztonságban tartása a kriptovaluta-csalásoktól elsődleges prioritás. Tovább kívánjuk védeni ügyfeleinket azzal, hogy blokkoljuk az általunk azonosított, kriptopénz-váltók felé irányuló gyorsabb kifizetéseket a Santander számláiról - ezt 2023 folyamán hajtjuk végre" - fejtette ki a Santander szóvivője.

A Pay UK, amely a Faster Payments tulajdonosa, e-mailben küldött kommentárjában azt írta, hogy "együttműködik a szabályozó hatóságokkal és a fizetési iparággal a csalások áldozatainak jobb védelmének kidolgozásán és megvalósításán". A Santander végül hangsúlyozta, hogy továbbra is blokkolni fog minden átutalást a Binance kriptovaluta-tőzsdére. A csoport ezt a politikát 2021 júliusában vezette be, miután a brit pénzügyi szabályozó hatóság figyelmeztetést adott ki a tőzsdével kapcsolatban. A Binance nem reagált a hírre. Érdekesség, hogy tavaly már a brit Natwest Group korlátozta az ügyfelek által kriptopénz-tőzsdékre küldhető napi összeget.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások