Világos kriptoágazati szabályokat követel a Binance vezetője

Világos kriptoágazati szabályokat követel a Binance vezetője

2022. november 17. 12:53, Csütörtök
Az FTX tőzsde csődje megroppantotta az egyébként sem jó helyzetben lévő szektort. Az üzletember úgy véli, hogy az iparágnak meg kell védenie a fogyasztókat.

A Binance néhány nappal ezelőtt utasította el az FTX kriptotőzsde felvásárlását, ami után az gyakorlatilag összeomlott. Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója az ágazat egyértelmű szabályozását követeli. "Új üzletágban vagyunk, az elmúlt héten láttuk, hogy milyen őrült dolgok történnek. Szükségünk van bizonyos szabályozásokra, az üzletmenetet megfelelően kell csinálnunk és szilárd alapokra kell helyeznünk. Úgy gondolom, hogy az ágazatnak kollektíven van szerepe abban, hogy megvédje a fogyasztókat, hogy megvédjünk mindenkit. Tehát nem csak a szabályozókról van szó. A szabályozóknak is van szerepük, de ez nem 100 százalékban az ő felelősségük" - emelte ki Zhao a G20-ak hétfői indonéziai találkozóján.

Az FTX még a múlt héten pénteken kért csődvédelmet kért az Amerikai Egyesült Államokban, miután a felhasználók mindössze 72 óra alatt 6 milliárd dollárnyi kripto-tokent vettek ki. A felvásárlás elutasítása után az FTX helyzete kritikussá vált és ez azt eredményezte, hogy a bitcoin és az ethereum az elmúlt napokban egyaránt jelentősen veszített az értékéből. A fejlemények miatt az Amerikai Egyesült Államokban egyre hangosabban követelik az ágazat szigorúbb szabályozását.

Zhao közölte, hogy a Binance kriptoipari helyreállítási alapot akar létrehozni a likviditási válsággal küzdő kriptoprojektek megsegítésére. Erről azután döntöttek, hogy a rivális FTX összeomlása visszahatott az iparágra. "A helyreállítási alap segíteni fog az FTX-csőd további kaszkádszerű negatív hatásainak csökkentésében és olyan projekteket céloz meg, amelyek egyébként erősek, de likviditási válságban vannak" - hangsúlyozta a menedzser, aki ugyanakkor nem válaszolt arra a kérdésre, hogy mekkora lesz a tervezett alap.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások