Diablo-telefont mutatott be az Asus

Diablo-telefont mutatott be az Asus

2022. november 18. 23:06, Péntek
A brutális hardver mellé most mutatós külső társul, a jól ismert játékra építve.

Az Asus kifejezetten érdekes okostelefonos vonala rendszeresen felbukkan írásainkban, idén júniusban például az Asus ROG Phone 6 érkezéséről számoltunk be. Most ennek friss változatáról rántották le a leplet, egy kissé meglepő csavarral.

A cég hivatalos oldalán egészen pontosan az Asus ROG Phone 6 Diablo Immortal Edition főbb jellemzőit sorolják fel nekünk, az ilyenkor szokásos képekkel kiegészítve. Ebből gyorsan kiderül, hogy az eddig is alkalmazott erős hardver mellé társítanak újszerű külsőt, amely a jól ismert játékra, annak hírnevére alapoz, megjelenítve az abban alkalmazott színvilágot és logót. A teljesítményről a Snapdragon 8+ Gen 1 chip gondoskodik, ehhez 16 GB LPDDR5-memória, valamint egy 512 GB-os UFS 3.1-tároló csatlakozik, méghozzá egy 165 Hz-es frissítési rátát támogató AMOLED-kijelzővel, valamint a már említett színvilággal, amely elsősorban a hátoldalon bukkan fel, a „Hellfire Red” fantázianévvel.

Az üzemidőt egy kereken 6000 mAh-s akkumulátor biztosítja, 65 wattos gyorstöltéssel, az USB-C felhasználásával. Az 5G támogatása mindkét SIM-kártya esetén megoldott, a képkészítés terén pedig a Sony IMX766 50 megapixeles érzékelője, valamint egy 12 megapixeles szelfikamera jelenik meg kiemelt komponensként. A ROG Phone 6 Pro apró hátoldali kijelzőjét elhagyják, mint ahogy az AeroActive Cooler 6 sem jelenik meg a listán a maga hardveres gombjaival, de a Bluetooth 5.2 és az NFC támogatása szerencsére megmaradt az új változaton is. A hivatalos ár 1300 dollár, ami itthon 575 ezer forintot jelent, ez nyilván nem fogja elcsábítani a széles tömegeket.

A hivatalos megjelenés dátuma november 18. volt, a telefon tehát már itthon is előrendelhető.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások