Károsak a kriptovaluta-hirdetések

Károsak a kriptovaluta-hirdetések

2023. január 30. 17:47, Hétfő
Az ír központi bank vezetője az ilyen reklámok betiltására szólított fel, mivel a kriptók többsége piramisjáték.

Gabriel Makhlouf a kriptoeszközök régi bírálójának számít és mint az ír jegybank első embere sürgette a törvényhozókat, hogy tiltsák be a fiatal felnőtteket megcélzó kriptoeszköz-hirdetéseket. A szakember szerint bár az érintett megoldások egyelőre minimális pénzügyi stabilitási kockázatot jelentenek, de a helyi szabályozó hatóság nagyon aggódik a lakossági ügyfelekre gyakorolt hatás miatt.

"Van növekvő számú fiatal felnőtt, aki kriptóba fektette a pénzét és van egy kellemetlen mértékű hirdetési mennyiség, amely ezt a tömeget célozza meg. Amennyiben találnának rá módot, azt javasolnám, hogy az ennek a csoportnak szóló reklámokat tiltsák be. A fedezetlen kripto lényegében az úgynevezett Ponzi-séma alapján működik. Azok az emberek, akik a pénzüket fedezetlen kriptókba fektetik - és utóbbiak jelentős része ilyen - azok lényegében szerencsejátékot játszanak. Amikor játszol, nyerhetsz, de a legtöbbször, amikor játszol a végén veszítesz" - mondta Makhlouf az ír parlamenti bizottságnak.

Makhlouf az Európai Központi Bank kormányzótanácsának is a tagja. A szakember szerint a nemrég elfogadott európai uniós szabályozás a stablecoinok számára biztosítja a nagyon szükséges "védőkorlátokat", de a jövőben valószínűleg további szabályozásra lesz szükség. A stablecoinok értéke a hagyományos valuták árfolyamához van kötve, ezáltal elkerülhetővé válnak a nagy árfolyamváltozások.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások