iPhone alatt is jön a fordított töltés

iPhone alatt is jön a fordított töltés

2023. február 8. 13:26, Szerda
A jelek szerint erre készül az Apple, amely hosszú évek után ugorhatja át az akadályokat.

A jól ismert okostelefonok kialakítója az új évben is szerepelt már híreinkben, hiszen ők is beszámoltak saját pénzügyi eredményeikről, bár ez nem adott okot az örömre. Most újabb értesülés futott be a cég háza tájáról, amely szerint idén új funkció bevezetésére készülnek.

A jól ismert külsős forrás a napokban adott hírt arról, hogy az Apple mérnökei jelenleg is dolgoznak a fordított vezetéknélküli töltés kialakításán, annak integrálásán. Ezzel kapcsolatban hosszú évek óta várjuk a nagy előrelépést, a vásárlók egy része tulajdonképpen már az iPhone 11 megjelenése óta számít arra, hogy a következő generáció már tartalmazni fogja azt, ez azonban eddig még nem valósult meg. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy házon belül továbbra is dolgoznak a megoldáson, amely jó eséllyel idén, az iPhone 15 Pro és Ultra specifikációjában jelenhet majd meg, már ha időközben nem merülnek fel további, előre nem látott problémák.

A fordított vezetéknélküli töltést eredetileg még a Huawei vezette be, a 2018-ban piacra dobott Mate 20 Pro részeként. Ezt nem sokkal később a Samsung is felkarolta, ők a Galaxy S10 esetében tették elérhetővé a Power Share névre keresztelt funkciót, mégpedig egy évvel később. A dél-koreai gyártó ráadásul egy részletes felmérés eredményeit is közzétette, amelyből megtudtuk, hogy a felhasználók jó része inkább csak a családtagok, illetve közeli ismerősök készülékeit hajlandó kisegíteni ezzel, bár a technológia arra is kiválóan alkalmas, hogy a vezetéknélküli fülhallgatóinkat kényelmes módon töltsük fel.

Az Apple a MagSafe esetében megszokott kezelőfelületet használná fel erre a célra, ezen animációk és hangok útján jeleznék, hogy a fordított töltés éppen aktív.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások