Egyre rosszabbak a Marvel-filmek vagy csak a nézők fáradtak bele?

Egyre rosszabbak a Marvel-filmek vagy csak a nézők fáradtak bele?

2023. február 28. 06:59, Kedd
A Marvel szerint a filmek nagyon jók, a nézők nem bírják az iramot.

Miután az MCU egymás után szállította a jobbnál jobb közönségreakciókat, mintha megakadni látszana a szekér. Az ember hajlamos ilyenkor persze azonnal a minőséget számon kérni a Marvel Studiostól, de akkor ezzel azt is állítaná, hogy az első 25-30 Marvel-film valóban első osztályú volt, és csak az elmúlt években "romlott el" a produktum. Ami persze igaz lehet, de ehelyett a sokkal egyszerűbb magyarázat fele hajolhatnánk, miszerint a nézők kicsit unják a filmeket. Szerencsére Kevin Feige-ék is sejtik, hogy ez utóbbi a helyzet, így lassítani fognak a megjelenéseken.

Érdemes megnézni az eddigi MCU-filmek CinemaScore-jait. Ezek azok az exit pollos felmérések, melyeket első napos vetítések után végeznek a nézői véleményeket szondázandó. Értelemszerűen kissé elfogult ilyenkor a közönség, hiszen első napon általában csak a filmeket legjobban várók mennek el megnézni azokat. 2008-tól az MCU-filmek a következő értékeléseket kapták: A A- A B+ (Thor) A- A+ (Avengers) A A- A A A A A A A A A A+ (Black Panther) A A- A A+ (Avengers Endgame) A A- A B (Eternals) A+ (Spider-Man 3) B+ (Doctor Strange 2) B+ (Thor 4) A B (Ant-Man 3)

Mint látható, a 31. MCU-film, a Hangya 3 csak 'B' értékelést kapott, ami az eddigi legrosszabb holtversenyben az Eternalsszel. Korábban az MCU 2014 és 2021 között 21-szer kapott zsinórban A- vagy jobb értékelést, és ennél hosszabb sorozatra eddig csak a Pixar volt képes. Az MCU-nak összesen 31-ből 5 B-s vagy B+-os filmje van, azonban ezek közül 4 a legutóbbi 6 premier során született, és ez az, ami aggasztja a stúdiót.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások