Kultikus scifiből lehet tévésorozat

Kultikus scifiből lehet tévésorozat

2023. március 17. 13:37, Péntek
Gattaca-sorozatot terveznek.

Alex Gansa-Howard Gordon, valamint Craig Borten közreműködésével a Showtime csatorna elkezdett egy sorozatot fejleszteni a Gattaca című kultikus mozifilm alapján, amit a 90-es években mutattak be Uma Thurman és Ethan Hawke főszereplésével. A széria tervezett történetéről egyelőre nem lehet tudni semmit.

Egy sorozat fejlesztése, illetve fejlesztésének elkezdése azt jelenti, hogy a készítőktől a gyártó stúdió vagy a célplatform berendeli egy pilotepizód forgatókönyvét, amit velük együttműködve fognak végleges formába önteni, hogy aztán ezt követően, ha a forgatókönyv elnyeri az illetékesek tetszését, akkor azt a pilot berendelésével, vagy a teljes első szezon bekérésével honorálhatják. És persze az is előfordulhat, hogy többet nem hallunk egy sorozattervről.

Az eredeti film szinopszisa a következő volt: Vincent azon kevés emberek egyike, akik még "természetes úton" születnek egy új, genetikailag megtervezett világban, ahol már a születéskor meg tudják adni a várható élettartamot és betegségeket. Vincent a diagnózis szerint nem tökéletes, és előreláthatólag csupán 30 éves koráig fog élni, ezért nincs esélye arra, hogy karriert csináljon egy olyan társadalomban, ahol elfogadott a gének meghatározta diszkrimináció. Vincent azonban űrhajós akar lenni, ezért üzletet köt Jerome-mal, aki minden szempontból tökéletes, de egy baleset következtében tolókocsiba kényszerült. Vincent Jerome haját, bőrét, vérét és vizeletét használja a tesztek során, hogy beteljesíthesse álmát. Amikor azonban meggyilkolják a Titánra induló program vezetőjét, megtalálják Vincent szempilláját a helyszínen, és megindul a nyomozás a beazonosított személy után.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások