Elképesztően melegszik az iPhone 15

Elképesztően melegszik az iPhone 15

2023. szeptember 29. 12:45, Péntek
Alig egy hetes forgalmazás után a fórumok tele vannak olyan állításokkal, melyek szerint a mobil túl forró a kézben tartáshoz.

Az Apple iPhone 15-ös készüléke most nagyon menő, csak nem úgy, ahogy azt a társaság szeretné. A Reddit például tele újonnan nyitott topikokkal, amelyekben az emberek azt állítják, hogy az új iPhone-ok nagyon melegek. Hasonló beszámolók az Apple iPhone vitafórumán is találhatók, miszerint jóval melegebbek, mint az Apple által a használatához ajánlott 0° és 35°C közötti hőmérséklet-tartomány. Egy felhasználó közzétett egy videót, amely azt mutatja, hogy az iPhone-ja 42°C-ig melegedett fel. Mások saját tesztjeik szerint az iPhone-ok 40°C körüli, vagy annál valamivel alacsonyabb hőmérsékleten működnek, és szerintük ez nem túl meleg.

Egy Reddit-felhasználó egy olyan képet tett közzé, amely 42,2°C-os hőmérsékletet mutat, és a következőket írja az iPhone 15 Pro Maxról: "Annyira felforrósodik, hogy félek megérinteni, a zsebembe rakva megfájdul tőle a lábam." Nem csak a lájkvadászat hajtja ezeket a bejegyzéseket, a The Wall Street Journal és a Bloomberg beszámolói szintén hasonlókat állítanak. A baj azonban az, hogy ugyanilyen panaszok más iPhone modellekről is találhatók, legutóbb az iPhone 14-ről. Most még nem világos, hogy az iPhone 15-nél ez nagyon nagy processzorterhelés miatt van, vagy a hardver, a szoftver esetleg az akkumulátor kémiai hibájáról lehet szó.


Egy kigyulladó iPhone maga lenne a rémálom az Apple számára, mint volt az Samsungnak a Galaxy Note 7 2016-ban, amelyek közül néhány töltés közben lángra lobbant. Az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hatósága meg is tiltotta, hogy a típus repülőgépre vitelét. Az emberek biztonsága érdekében a Samsung odáig ment, hogy kivonta azokat a forgalomból.

Ming-Chi Kuo, a tajvani székhelyű TF International Securities befektetési cég Apple ellátási lánc elemzője szerint biztosan nem a TSMC 3 nm-es A17-es chipjei a hibásak. "Az elsődleges ok sokkal inkább a termikus rendszer tervezésénél a kisebb súly elérése érdekében kötött kompromisszumok, például a csökkentett hőleadó felület és a titánkeret használata, ami negatívan befolyásolja a hatékonyságot" - írta Kuo. "Várhatóan az Apple szoftverfrissítésekkel fogja ezt orvosolni, de a javulás korlátozott lehet, hacsak az Apple nem csökkenti a processzor teljesítményét." Kuo szerint ha az Apple nem foglalkozik ezzel a problémával, akkor csökkenhet az iPhone 15 szállítások száma.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások