Elkezdődött az új Star Trek-film forgatása

Elkezdődött az új Star Trek-film forgatása

2024. február 4. 18:17, Vasárnap
Forog a Section 31.

Míg régebben csak az bírt komolyabb hírértékkel, hogy egy film bemutatója közeleg és megérkezett az előzetese, pár éve már az is rengeteg embert érdekel, hogy forgatnak egy filmet, és értelemszerűen a leendő nézők szeretik nézni az esetleges utcán felvett jelenetek lesifotóit és lesivideóit. Ami azonban még aggasztóbb, hogy egy ideje már az is érdeklődést kelthet fel, ha elcsattan az első csapó, azaz elkezdődik egy film forgatása, pedig ez egyrészt végképp nem szolgál semmi plusz infóval a filmmel kapcsolatban (hiszen még értelmes kép sincs hozzá, pusztán a csapót vagy mondjuk a rendezői széket mutatják meg), másrészt az egyetlen lényegi információ már a hír címében is elolvasható (ti. elkezdődött a forgatás), így a világon semmi sem indokolja azt, hogy bárki rákattintson a cikkre, azt pedig végképp nem, hogy elolvassa az illusztrációként szolgáló képhez fűzött, abszolút semmitmondó bekezdéseket. A Star Trek: Section 31 esetében csapó lett a jussunk.

Michelle Yeoh főszereplésével álltak neki Section 31 című Star Trek: Discovery-spinoff forgatásának Kanadában, és igen, a csavar az, hogy végül nem sorozat születik belőle, hanem (csak) egy film, amit a Paramount+ fog bemutatni, tehát nem moziban kell majd keresni. A Georgiout alakító Oscar-díjas színész mellett Omari Hardwick, Kacey Rohl, Sam Richardson, Sven Ruygrok, Robert Kazinsky, Humberly Gonzalez, James Hiroyuki Liao fog még szerepelni, az író Craig Sweeny, a rendező pedig Olatunde Osunsanmi lesz.

Yeoh karaktere még a Star Trek: Discoveryben tűnt fel és lett azonnal közönségkedvenc, a Section 31-spinoffot már 2019-ben elkezdték fejleszteni, de elég lassan haladt a projekt, és a Paramount+ a jelek szerint inkább elengedte a sorozattal kapcsolatos terveit, és filmben egyezett ki. Ennek azonban nem biztos, hogy a folytonos falba ütközések az okai, könnyen lehet, hogy Yeoh nem tudta már vállalni a sorozatot azok után, hogy megkapta a filmes világ legnagyobb elismerését.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások