Összecsukható iPhone-t tesztel az Apple

Összecsukható iPhone-t tesztel az Apple

2024. február 8. 12:27, Csütörtök
Az Apple állítólag egy összehajtható iPhone-on dolgozik házon belül. Kagylóhéj stílusú készülékekről van szó, amelyek a Samsung Galaxy Z Flip sorozatához hasonlóan összecsukhatók, nem pedig olyan telefonokról, amelyek tabletekké válnak, mint a Galaxy Z Fold vagy a Google Pixel Fold. A telefonok még csak korai fejlesztési szakaszban vannak, és még törölhetik a projektet. Ha mégis piacra kerülnének, az valószínűleg csak 2025 után fog megtörténni.

Egy most kikerült jelentés hosszú listát tartalmaz azokról a tervezési kihívásokról, amelyekkel az Apple szembesült az összecsukható telefonok fejlesztése során: összecsukva túl vastagok; könnyen eltörnek; többe kerülnének, mint a nem összecsukható változatok; a kijelző közepén lévő varrás általában látható és tapintható is; és egy iPad méretű készülék zsanérja megakadályozná, hogy a készülék laposan üljön az asztalon (bár ez az aggodalom nem akadályozta meg az Apple-t abban, hogy számos táblagépén és valamennyi telefonján jelentős kameradudorokat vezessen be).

Ha ezek közül a kihívások közül sok ismerősen hangzik, az azért van, mert ez egy részletes lista gyakorlatilag minden rossz dologról, amit a jelenlegi összecsukható androidos telefonokról mondani lehet, még több hardvergeneráció után is. Az első Pixel Fold még a megjelenés előtti felülvizsgálati időszakot sem élte túl, és ezek a jól indokolt tartóssági aggályok, valamint a viszonylag magas költségek a legújabb elemzői becslések szerint az összehajtható telefonokat az összes okostelefon-eladás nagyjából 1,6 százalékára korlátozták.

Logikus, hogy az Apple új dolgokat tesztel, amikor az iPhone-dizájn következő korszakáról gondolkodik. Az iPhone 15 már egy nagyon kiérlelt forma, nincs sok hely az iPhone X-stílusú teljes képernyős dizájn további fejlesztésére, amelyet az Apple 2017 óta iterál. Úgy hangzik, mintha az összecsukható telefonok csak akkor szerepelnének az Apple jövőjében, ha a vállalatnak sikerül leküzdenie ugyanazokat a problémákat, amelyek más összecsukható telefonokat is megbuktattak - bár hogy igazságosak legyünk, a vállalatnak elég múltja van ezen a fronton.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások