Lesz Mátrix 5

Lesz Mátrix 5

2024. április 3. 18:49, Szerda
Új Mátrix-film készül.

Drew Goddard írhatja és rendezheti meg az új Mátrix-mozifilmet, melyre az eredeti film írója és rendezője, Lana Wachowski visszatérne executive producerként. A projekt még nincs olyan fázisban, hogy tudni lehessen, hogy az alapszereplők (Keanu Reeves, Carrie Anne-Moss, Laurence Fishburne, Hugo Weaving, Jada Pinkett Smith) közül visszatérne-e rá valaki. A Warner elnökének elmondása szerint Goddard egy új ötlettel kereste meg őket, ami szerintük remek megoldás lenne a Mátrix-világának továbbgondolására.

A Keanu Reeves főszereplésével Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss és Hugo Weaving társaságában 1999-ben bemutatott sci-fi egy disztópikus jövőben játszódik, amelyben az emberiség mesterséges intelligenciával rendelkező gépek alkotta szimulált valóságban él, ahol az embereket csak arra használják, hogy a gépek energiaforrásai legyenek. Thomas Anderson számítógép programozó azonban felismeri ezt az elnyomott létet, és az emberiség első számú reményévé válik az elnyomók megdöntésében.

Az eredeti The Matrix 1999-ben teljesen váratlanul bizonyult hatalmas kritikai és anyagi sikernek, Amerikában 172 millió dollár bevételt hozott, a világ többi részén pedig 295 milliót. A 2003-as folytatás, a The Matrix Reloaded 282 milliós amerikai bevétele mellett 460 milliós "külföldi" bevételt generált, és az ugyanabban az évben bemutatott The Matrix Revolutions is jó volt Amerikában 139 millió dollárra, és azon kívül 288 millióra. A 2021-es The Matrix Resurrections A COVID--időszak után Amerikában 37, a világ többi részén 120 millió dollárt termelt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások