Egyre kevesebbet nyomtatnak az emberek

Egyre kevesebbet nyomtatnak az emberek

2024. június 7. 23:13, Péntek
Az emberek egyre kevesebb oldalt nyomtatnak otthon és az irodában is. A HP vezérigazgatója közölte, hogy a nyomtatott oldalak száma 20%-kal csökkent a világjárvány óta, és az ügyfelek egyre tovább használják hardvereszközeiket.

A Bernstein 40. éves stratégiai döntési konferenciáján a HP főnöke, Enrique Lores a nyomtatási részlegre nehezedő nyomásra panaszkodva elmondta, hogy a nyomtatott oldalak száma ötödével csökkent. "Az irodákban egyértelműen kevesebb oldalt nyomtatnak, mint a világjárvány előtt” - mondta a technológiai befektetőknek."És ezt valóban az hajtja, amit mi hibrid munkának nevezünk. Kevesebb ember van benn az irodákban, és ez csökkentette az oldalak mennyiségét. A világjárvány előtt a nyomtatás 20 százalékos csökkenésére számítottunk, és ezek a számok beigazolódtak, most valóban itt tartunk. A számok meglehetősen stabilak, ami azt jelenti, hogy valószínűleg mivel lassan egyre több ember tér vissza, a nyomtatott oldalak száma megmarad."

Ami az otthon nyomtató felhasználókat illeti, „a világjárvány idején a kinyomtatott oldalak száma megugrott, azóta pedig csökken” - tette hozzá Lores. A mennyiségek azonban nem váratlanok, mondta. Az ipari ügyfélkört „az elmúlt két-három évben a befektetések csökkentése érintette”, de a fellendülés már látszik: ezek az ügyfelek most már több címkét és csomagolást állítanak elő. A HP nyilvánvalóan nem ösztönözheti az ügyfeleit arra, hogy többet nyomtassanak, már csak az ezzel járó pénzügyi és környezetvédelmi költségek miatt sem. Az elmúlt négy és fél évben a gyártó mégis úgy próbálta maximalizálni a kellékanyag-bevételeket és ezáltal a nyereséget, hogy egyre több ügyfelet kényszerített előfizetésre és tintával előre feltöltött nyomtatók megvásárlására.

Kikerülhetetlen tény, hogy a HP nyomtatóhardverekből származó bevételei kilenc egymást követő negyedévben visszaestek, és ez kihat a kellékanyagok értékesítésére, amely négy egymást követő negyedévben zsugorodott. Lores elmondta, hogy a HP becslései szerint a nyomtatóhardver-értékesítés továbbra is enyhe csökkenést mutat, és ezen az sem segít, hogy az ügyfelek tovább használják eszközeiket. "Azt kezdjük tapasztalni, hogy a hardvereladások csökkenésével párhuzamosan a nyomtatók élettartama is meghosszabbodik. Próbáljuk pontosan számszerűsíteni, hogy ez mennyire van így.” - mondta a hallgatóságnak.

A HP és a befektetői közösség számára pozitívum, hogy a HP kevesebb időt fordít a kevésbé jövedelmező ügyfelekkel való foglalkozásra és egészséges részesedéssel rendelkezik a kellékanyagok piacán. "Az egyik mérőszám, amit megosztottunk, hogy a HP+ nagy tinta és nagy toner kombinációja a szállításaink körülbelül 50 százalékát teszi ki. Folyamatosan növeltük az előfizetők számát és az általunk kínált előfizetések mennyiségét. Most már több mint 13 millió előfizetőnk van." Érdekesség, hogy a társaság a tintaárak inflációjára számít.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások