Volkswagen Golf eGeneration

Volkswagen Golf eGeneration

2001. június 17. 12:24, Vasárnap
[CNet] Az egyik legnagyobb német autógyártó cég, a Volkswagen hamarosan piacra dobja első, sorozatgyártásban készülő, internet kapcsolattal rendelkező gépkocsiját, mely egy Volkswagen Golf lesz.

Erről a cég képviselői a pénteki nap folyamán számoltak be a sajtó képviselőinek. A Volkswagen új high-tech multimédiás autója azonban nem vásárolható meg a normál Volkswagen kereskedőknél, ugyanis a korlátozott szánban készülő internetes kapcsolattal rendelkező Volkswagen Golfokat kizárólag az interneten keresztül, online lehet majd megrendelni.

A Volkswagen Golf eGeneration névre keresztelt új modellben szinte minden olyan high-tech újdonság megtalálható, mely manapság még a legtöbb luxusautó esetében sem tartozik bele az alapfelszereltségbe, vagy pedig még extraként sem rendelhető. A Golf eGeneration alapfelszereltségébe tartozik ugyanis többek között az integrált miniszámítógép, a mobiltelefon, az internet kapcsolat, valamint az MP3 lejátszó is, vagyis a wolfsburgi cég tényleg nem spórolta ki a különböző elektronikus újdonságokat ebből a "népautó"-ból.

"A Volkswagen Golf eGeneration típusú új modellünk jövőbeli tulajdonosai menet közben is pillanatok alatt letölthetik majd elektronikus leveleiket, banki átutalásokat hajthatnak végre, tőzsdei információkhoz juthatnak hozzá, de akár a kiválasztott úti célhoz vezető út közlekedési és időjárási viszonyairól is pillanatok alatt tájékozódhatnak majd" - nyilatkozta a bejelentés kapcsán a Volkswagen cég szóvivője.

A Golf eGeneration projektről a cég képviselői elmondták, hogy ez csupán a cég első ilyen jellegű próbálkozása, így a high-tech eszközökkel telezsúfolt Golf modell kizárólag Németországban és kizárólag kék színben lesz kapható, de a márka magyarországi rajongóinak sem kell elkeseredniük, mert amennyiben az új VW modell Németországban sikert arat, akkor a következő generációs Golf eGeneration modellek akár már más országokban is elérhetőek lesznek majd.

A Volkswagen cég július 9-én kezdi meg a Golf eGeneration internetes árusítását. Az új, korlátozott darabszámban készülő VW modell ára 19319 dollár lesz, ami csak 1760 dollárral több a Golf alapmodelljének az áránál. A Volkswagen Golf eGeneration első szériájából egyébként mindössze 3000 darab készül.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások