Érintőképernyős számítógépes rendszer a sírkertben

Érintőképernyős számítógépes rendszer a sírkertben

2003. november 8. 11:31, Szombat
[Infinit] Egy dél-franciaországi temetőben olyan új számítógépes rendszert vezettek be, amely a látogatóknak nemcsak abban nyújt segítséget, hogy odataláljanak a sírokhoz, de arra is lehetőséget ad számukra, hogy elektronikus részvétnyilvánító üzenetet hagyjanak.

A Nizza közelében található Saint Andre de la Roche városának temetőjébe érkező látogatókat az elmúlt héttől fogva egy olyan interaktív érintőképernyős rendszer fogadja, amely a sírkertben végső nyughelyre lelt mintegy 4000 elhunyt személyes adatain kívül az egyes sírok pontos elhelyezkedését is megadja az érdeklődőknek.

"A látogatók mostanáig órákig járhattak körbe-körbe. Komoly fejtörést okozott számukra, hogy kisilabizálják, merre vannak éppen" - nyilatkozta Honore Colomas, a város polgármestere a Le Parisien című lapnak. - "A rendszer roppant egyszerűen működik. Csak be kell gépelni az elhunyt nevét, vagy a sír jelét, és máris megjelenik a képernyőn a temető részletes térképe, nyilakkal jelölve benne az útvonalat."

A megvilágított érintőképernyős számítógépes rendszer 15 ezere euróba került. A látogatók elolvashatják az elhunytak életrajzát, részvétnyilvánításukat fejezhetik ki, de ezenkívül a helyi taxik elérhetősége és a ravatalozó nyitvatartási rendje is kikereshető. A koszorúkészítőknek és a virágboltosoknak ugyancsak nagy segítségére lehet a sírok pontos elhelyezkedését és megközelítését felvázoló útvonalkereső.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások