E3: Half-Life 2 infók és videó

E3: Half-Life 2 infók és videó

2004. május 13. 11:36, Csütörtök
A Valve Software-től Doug Lombardi megtartotta a beszédét a már elkezdődött 2004-es E3-on. Sőt! Néhány interjút is megengedett magának, amiknek a lényegét az alábbiakban közöljük.

Először is kezdjük a beszédével, ahol elejtett pár lényeges információt:
 • A Half-Life 2 többjátékos része az eredeti Counter-Strike lesz átültetve az új grafikus motorra, megjelenése az alapjátékkal egyidőben lesz. A játékmenetet persze nem érinti a konverzió, de a fizikai és grafikai megvalósítások szerintem elegek lesznek így elsőre.
 • Megjelenik a Half-Life első része is új motorra. Szintén a Half-Life 2 megjelenésével egyidőben várható, de valószínű "Budget" árkategóriában.
 • A bemutató végén Gabe Newell megerősítette, hogy a Half-Life 2 nyáron fog megjelenni, és ami lényegesebb: idén nyáron. Pontos dátumot nem mondott és a Team Fortress 2-ről sem tett említést.


  Persze egy ütős videót is vetítettek egy 42"-os monitoron, amit persze egy élelmes résztvevő rögzített is. Persze ti is letölthetitek tőlünk, garantált szórakozás lesz. A négyperces videón teljesen új részeket nézhetünk meg. Igaz gyenge minőségben, de lesz még jobb is. Először egy lakóházban sétálgatunk, ahol a rendfenntartó erők járőröznek a barátaink pedig szövetkeznek. A következő snittben egy homokfutóval hajtunk a parton, nagy bogarakat és pár embert elgázolva. Itt három ellenséges oldal figyelhető meg, mindenki mindenki ellen van. A bogarak ugyanúgy támadták a katonákat, mint minket. Nagy nevetés fogadta a következő esetet: egy katona odadobott mellénk egy gránátot, mire főhősünk előkapta az antigravitációs fegyverét, megragadta a gránátot és visszadobta. ;)

  A darus jelenet már csak hab volt a tortán. Ebből végképp kiderült, hogy végre egy játékban is kihasználhatjuk a fizikai korlátokat. Az emberek mozdulatai és kidolgozására is érdemes figyelmet fordítani. A kis horror-városkában való akciózásuk is megér egy misét, a környezet él. madarak húznak el felettünk, hangok szűrődnek ki a házakból, minden bútort is fegyverként használhatunk. Persze a legütősebb dolgokat mindig a végére hagyja mindneki. Most sincsen másképp, belepillanthatunk a Counter-Strik 2-be is, méghozzá egy ismert pályán, a de_aztec-on. Hát én ettől készültem ki véglegesen, látom szegény hozzátartozóimat mikor megjelenik a Half-Life 2. Engem nem látnak egy ideig az biztos. ;)

  Az Eurogamer riporterének sikerült elkapnia Doug Lombardi-t és kicsikart belőle pár plussz információt: A játék március 15-én ért alfa fázisba, jelenleg béta fázisban van a amit most keményen tesztelnek. Az idei E3-ra két demóval érkezett a Valve, az egyiket az ATI standján, a másikat pedig a Vivendi standján lehet megtekinteni. Persze nem játszható demókról van szó. Érdekességképpen arról is kaptunk információt, hogy a Half-Life első részének kiadása után elmenntek nyaralni az emberek, majd 1999. januárjában vetődött fel, hogy elkészítik a 2. részt. Azóta ezt csinálják. Hajrá fiúk. ;)

  UPDATE: Letölthetővé vált a teljes CD méretű, jobb minőségű változat is! Katt ide!

  Kapcsolódó linkek

 • Listázás a fórumban 
  Adatvédelmi beállítások