DiCaprio Roosevelt elnökként

DiCaprio Roosevelt elnökként

2005. szeptember 14. 21:36, Szerda
Leonardo DiCaprio a Titanic óta nagy utat járt be. Sikeresen elkerülte a szépfiús beskatulyázást, olyan filmekben vállalt főszerepet, mint A part vagy a Rómeo és Júlia.

2002-ben a Martin Scorsese-féle New York bandáiban remekelt és ezzel megkezdődött a fiatal színész és az idősödő rendező gyümölcsöző együttműködése. Legutóbbi közös munkájuk a Oscar-díjas Az aviátor című életrajzi film volt. A hírek szerint legújabb közös munkájuk is életrajzi témájú lesz. Scorsese ugyanis filmet forgat az Amerikai Egyesült Államok 26. elnökéről, Theodore Rooseveltről. A film alapját a Pulitzer-díjas Edmund Morris The Rise of Theodore Roosevelt című könyve szolgáltatja. A forgatókönyvért Nicolas Meyer lesz a felelős.


Mester és tanítványa

A film politikai karrierjének kezdetétől mutatja be Roosevelt életét. Az ifjú Theodore a Columbia egyetem jogi karát otthagyva lett 23 évesen New York állam törvényhozásának képviselője. Itt két éven keresztül segítette a republikánus pártot. 1897-98-ban a kormány haditengerészeti miniszterhelyettese volt. Az amerikai-spanyol háború kitörésekor lemondott hivataláról és megalakította a "Kemény lovasok" néven elhíresült, önkéntesekből álló lovasezredet.

A lovasok élén Kubába vezényelték, ahonnan nemzeti hősként New York kormányzói székébe tért vissza. 1901-ben William McKinley alelnökeként bekerült a Fehér Házba, majd az elnököt lelőtték, 1901. szeptember 14-én letette a hivatali esküt és Roosevelt lett az Egyesült Államok 26. elnöke egészen 1909-ig.

DiCaprio és Scorsese az életrajzi film elött még befejezik a Szigorúan piszkos ügyek című ázsiai film remakejét.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban