USB- és iPod-csatlakozók kerülnek az új VW-modellekbe

USB- és iPod-csatlakozók kerülnek az új VW-modellekbe

2005. szeptember 15. 16:50, Csütörtök
A Frankfurtban megrendezett Nemzetközi Autókiállításon mutatta be az első különböző portokkal ellátott új személygépkocsijait a Volkswagen. Az új modellek 2006 elejétől lesznek megvásárolhatók.

2006 januárjától a vásárlók választhatnak majd, hogy az új Golf, Golf Plus vagy Touran típusú személygépkocsikat a beépített CD-lejátszó helyett egy opcionális USB-csatlakozóval kérik vagy sem. Mindez azt jelenti, hogy a Volkswagen (saját bevallása szerint) a világon az első autógyártó cég, amelyik USB-portokkal is kínál személygépkocsikat. A gépjárműbe épített fedélzeti rendszer automatikusan érzékeli, hogy a CD-lejátszó mellett elérhető az USB-port is, amelyre például egy memóriakártyát csatlakoztatva máris lejátszhatóvá válnak az adathordozón tárolt zeneszámok. A fedélzeti rendszer alapból az mp3, a wav, a wmaA és az ogg vorbis formátumokat támogatja.


A csatlakoztatott iPodot a rádióval vezérelhetjük

Ám ez még korántsem minden, ugyanis a Volkswagen szintén az első autógyártónak számít, amely iPod-csatlakozót is tervezett új személygépkocsi-modelljeibe. Miután az iPod-ot rákötötték a különleges portra, a készülék a fedélzeti rádió gombjainak segítségével irányítható és kezelhető. Az iPod-csatlakozóra jelenleg az iPod G3, az iPod G4, az iPod mini és az iPod photo készülékek köthetők rá, tehát az iPod nano nem.

Az egyelőre csak külön kiegészítőként választható USB- és iPod-csatlakozók beépítése a Volkswagen tájékoztatása alapján kb. 195 euróba kerül, a különböző országokban ezek az árak egymástól eltérőek lehetnek. Ugyanakkor van még csiszolnivaló az autók fedélzeti rendszerein, hiszen azok jelenleg csupán az aktuálisan lejátszott dal számát és időtartamát képesek kijelezni, az előadóra vagy a zeneszám címére vonatkozó információkat nem.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások