Asterix és Obelix - harmadszor

Asterix és Obelix - harmadszor

2006. június 5. 10:26, Hétfő
Hamarosan harmadszor kerül a mozikba a franciák leghíresebb képregényduója, Asterix és Obelix. A történet ezúttal az olimpiák világába visz el minket és igazi világsztárok vállaltak szerepet a moziban.

Az Asterix és Obelix gyermekkorom egyik legizgalmasabb olvasmánya volt. A képregényeken kívül számos rajzfilmben is főszerepet kapott a franciák leghíresebb duója.

A mozikban eddig kétszer tűntek fel, ám a legújabb hírek szerint ez a sorozat is trilógiává bővül. Bevallom, én örülök ennek, hiszen a második rész kellemes meglepetéssel szolgált. Bár ez inkább a szinkront készítők érdeme, hiszen a filmben lévő rímes beszéd számomra abszolút etalonnak számít a hazai piacon.

Essen szó az Asterix és az Olimpia címet kapott harmadik részről is. A több mint 80 millió eurós gyártási költségekkel megtámogatott vígjáték igazi sztárparádét ígér. A főszereplő Gérard Depardieu mellett Jean-Claude Van Damme, Zinédine Zidane, David Beckham, Michael Schumacher és Alain Delon is kiveszik részüket a történetből.

A rajongóknak rossz hír, hogy Christian Clavier nem vállalta harmadszor Asterix szerepét, így Depardieu mellett "újoncként" Clovis Cornillac pofozza a rómaiakat.

Listázás a fórumban