Átpozicionálja magát az eBay

Átpozicionálja magát az eBay

2006. július 21. 11:17, Péntek
A részvény-visszavásárlás bejelentése elhomályosította az eBay eredménycsökkenéséről szóló hírt.

Hat százalékkal emelkedett az eBay Inc. internetes aukciós ház részvényeinek árfolyama annak ellenére, hogy 14 százalékkal esett a cég második negyedéves eredménye, ugyanis a társaság a rossz hírrel egyidejűleg bejelentette története első részvény-visszavásárlási akcióját is. A következő két évben kétmilliárd dollárt fordítanak erre.

Meg Whitman vezérigazgató szerint az e-kiskereskedelem fejlődése kicsit lelassult, a potenciális vevők nehezebben találnak az elvárásaiknak megfelelő kínálatot. Bill Cobb, a társaság észak-amerikai részlegének elnöke hozzátette ehhez: a site-on elérhető termékek 83 százaléka ma már raktárkészletről, fix áron kínált áru, szemben az eBay klasszikus aukciós értékesítésével.

Miközben a felkínált termékek mennyisége 35 százalékkal bővült az elmúlt időszakban, a forgalom értéke csak 18-cal, ami azt mutatja, hogy a termékkörön belül növekedett az olcsó áruk aránya. Részben emiatt azt tervezik, hogy megemelik a raktárról árult termékek árát, főként a 100 dollárnál olcsóbbakét, továbbá igyekeznek felpörgetni a raktárkészlet forgási sebességét. Az aukciók erősítésére javítják azok reklámját és emelik közvetítői díjaikat.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások