Készül a Harry Potter és a Főnix Rendje

Készül a Harry Potter és a Főnix Rendje

2006. november 28. 21:31, Kedd
Az Electronic Arts és a Warner Bros. Interactive Entertainment bejelentették, hogy már fejlesztés alatt áll a Harry Potter és a Főnix Rendje (Harry Potter and the Order of the Phoenix) videojáték. A játék megjelenése 2007 júliusában várható, egyidejűleg a J.K. Rowling azonos című könyve alapján készített Warner Bros. Pictures film bemutatójával.

"A Harry Potter és a Főnix Rendje a sorozat első olyan tagja, amelyet kifejezetten a konzolok új generációjára alkotunk meg" - mondta Harvey Elliott, az EA UK által fejlesztett projekt vezetője. "A Harry Potter sorozat eddigi tagjaihoz hasonlóan magávalragadó és történethű Harry Potter élményt hozunk létre, amely egyrészt pontosan tükrözi a filmben megjelenő világot, másrészt minden rajongónak örömet okoz."

"Az EA-val együttműködve nagyon várjuk már, hogy a rajongóknak az eddigi leghitelesebb Harry Potter játékot kínálhassuk, amely egyaránt visszaadja a mű ellenállhatatlan történetét és a mozifilm fantasztikus látványvilágát" - mondta Jason Hall, a Warner Bros. Interactive Entertainment elnökhelyettese. "A könyv elolvasása és a film megtekintése után a rajongók a Harry Potter és a Főnix Rendje játékban teljessé tehetik az interaktív élményt."

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A könyv, a film és a videojáték szoros kapcsolata a Harry Potter és a Főnix Rendje videojáték esetében látványosabb, mint valaha. A játékosok felfedezhetik a Roxfort számos kulcsfontosságú helyszínét, amelyek vizuális megjelenése megegyezik filmbéli megfelelőjükkel, miközben a könyv gazdag elbeszélésmódjához hűen, magukkal ragadják őket az izgalmas kalandok.

A Harry Potter és a Főnix Rendje elején Harry visszatér, hogy megkezdje tanulmányainak ötödik évét Roxfort falai között, és azzal kell szembesülnie, hogy a varázslók többsége tagadja a tinédzser legutóbbi találkozásának tényét a gonosz Voldemort nagyúrral, legszívesebben tudomást se véve Voldemort visszatértének híréről. Cornelius Caramel mágiaügyi miniszter attól tart, hogy a Roxfort nagy tiszteletben álló igazgatója, Albus Dumbledore hazudik Voldemort visszatérésével kapcsolatban, mivel félti pozícióját és állását. Ezért új Sötét varázslatok kivédése tanárt nevez ki, hogy az szemmel tarthassa Dumbledore-t és a Roxfort diákjait.

Ám Dolores Umbridge professzor minisztérium által jóváhagyott védelmi mágiát okító kurzusa reménytelenül felkészületlenül hagyja a fiatal varázslókat a rájuk és a varázslók egész közösségére leselkedő sötét erőkkel szemben, így Harry barátai, Hermione és Ron felhívására a saját kezébe veszi a dolgok irányítását. A magukat Dumbledore Seregének nevező, titokban találkozó diákok kis csoportját Harry megtanítja arra, hogyan védekezzenek a sötét varázslatokkal szemben, és felkészíti a fiatal, de bátor varázslókat az előttük álló rendkívüli csatára.

A Harry Potter és a Főnix Rendje videojátékban több szereplő, például Harry Potter, Dumbledore és Sirius Black bőrébe bújva a rajongók pálcájuk segítségével varázsolhatnak, bebarangolhatják a Roxfort környezetét, és átélhetik a kis túlélő sorsának egyik legizgalmasabb és legveszélyesebb évét.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban