A hangos Hrabal lenyomta a Da Vinci kódot

A hangos Hrabal lenyomta a Da Vinci kódot

2007. január 15. 10:03, Hétfő
Az ide karácsonyi könyves piac meglepetése a hangoskönyvek szenzációs előretörése volt. A külföldön már évek óta nagyon népszerű, CD-n hallgatható irodalom sikere azt jelzi, hogy itthon is közel az áttörés.

A látványosan bővülő kínálatból az eladási listákon kiemelkedik Hrabal Sörgyári capricciója Für Anikó és Kern András tolmácsolásában. A Parlando Kiadó újdonsága a papírra nyomott könyvekkel is állta a versenyt, az egyik legjelentősebb online könyváruház, a bookline.hu összesített sikerlistáján heteken át verte Dan Brown Da Vinci kódját is. Ugyancsak toplistára került a Hangoskönyv Kiadó Gerald Durrell Családom és egyéb állatfajták című CD-je és a decemberben elhunyt Lázár Ervin Mesék felnőtteknek című novellaválogatása is, amelyen a szerző hangját is hallhatjuk. Ugyancsak sokan akarták meghallgatni Mácsai Pált, amint Örkény bőrébe bújik a Kossuth-Mojzer Kiadó Azt meséld el, Pista! című összeállításban.

A külföldi tapasztalatokkal ellentétben a hazai hangoskönyvek legnagyobb vásárlói még mindig a rendszeresen olvasó könyvbarátok, akik desszertként fogyasztják a CD-ket. Pedig a naponta órákat utazással, vagy éppen házimunkával töltő, elfoglalt ember számára a hangoskönyv lenne az egyetlen lehetőség, hogy ne veszítse el kapcsolatát az irodalommal. Úgy tűnik egyre többen ismerik fel, hogyan csempészhetik vissza életükbe az olvasás élményét.

Listázás a fórumban