Katonai laptop a Delltől

Katonai laptop a Delltől

2007. február 1. 11:58, Csütörtök
A Latitude ATG D620 megfelel a katonaság igénybevételi kritériumainak - a szabadban, fizikai körülmények közt dolgozó szakembereknek szánták.

A Dell a mai napon bemutatta Latitude ATG D620 notebook-ját. Ezt úgy tervezték, hogy megfeleljen a katonaság által elvárt igénybevételi kritériumoknak: bírja a véletlen esést, ütődést, védelmet biztosít a rezgés, magas páratartalom, és bármilyen szélsőséges környezet ellen, mellyel a szabadban dolgozó emberek találkozhatnak.

A Latitude ATG D620 notebook rezgés és ütésálló merevlemeze, folyadékálló billentyűzete, a fedett csatlakozók és a tartós festés mind a külső, zord körülmények ellen védenek. A kijelzőt és merevlemezt speciális rázkódáselnyelő keret védi, a billentyűzet cseppálló, a festés az átlagosnál jobban ellenáll a kopásnak, és a portok jelentős részét fedőlemez takarja. A terméket úgy tervezték, hogy ellenálljon a változó körülményeknek, melyekkel a katonaság, az építőiparban dolgozók és a készenléti szervek -mint például a rendőrség- nap mint nap találkoznak.

"Azoknak a szakembereknek, akik túlnyomórészt a szabadban dolgoznak, elengedhetetlenül szükséges egy erős, a külső hatások ellen is védett notebook, melynek a kijelzője erős napfényben is jól látható. A munkájuk maximális hatékonyságát biztosítja egy ilyen termék." - mondta Eric Greffier, a Dell EMEA régió Ügyféltermék igazgatója.


A Latitude ATG egy 14,1 inch-es, környezeti fényérzékelővel (ambient light sensor, ALS) ellátott kijelzőt tartalmaz, valamint üvegborítással és visszatükröződést gátló bevonattal látták el, így a kijelző erős napfény mellett is jól látható. Annak érdekében, hogy az erős napsütésben is jól látható legyen, a Latitude ATG LCD kijelzője 1,5-szer fényesebb, mint az átlagos vállalati notebook-ok kijelzője. A katonaság, a készenléti szervek munkatársai, az építőiparban dolgozók, de még a golfozók is azt mondják, notebook vásárlása esetén kiemelten fontos szempont számukra, hogy annak kijelzőjét erős napfényben is jól lássák.

További termékjellemzők:
 • 500 NIT-es LCD tükrözésmentes bevonattal
 • 14.1 inch-es WXGA képernyő (1280 X 800 pixel felbontás)
 • Legfeljebb 4GB DDR2 SDRAM
 • ATG fényforrások a billentyűzet jobb láthatóságáért
 • Ütésálló merevlemez és LCD
 • Intel Core 2 Duo processzorok
 • HyperConnect™ - kiterjesztett vezeték nélküli kapcsolat
 • Mobil szélessáv -bárhová kapcsolódik a vezeték nélküli kapcsolattal ellátott területeken
 • Bluetooth - vezeték nélkül viszi át adatainkat PC-ről a telefonra
 • Dual Band Wi-Fi - lehetővé teszi a hot spotokra való belépést egész nap

  A Latitude ATG biztosítja a merevlemez felcserélésének lehetőségét a korábbi Latitude D620 notebook merevlemezével. A termékhez szintén használhatók a Dell D-család valamennyi termékének vezeték nélküli és biztonsági termékei, valamint az olyan kiegészítők, mint a dokkoló állomás, tápegységek és kábelek. A Latitude ATG-t környezettudatosan tervezték, ólommentes technológiával készült alkatrészeket tartalmaz. A termék megfelel az Európai Unió veszélyes anyagok korlátozásáról (European Union’s Restriction of Hazardous Substances - RoHS) szóló irányelv követelményeinek, és úgy tervezték, hogy a legkülönfélébb felhasználási területeken is energiatakarékos legyen.

  A vállalat első, extrém felhasználási körülményekre tervezett notebook-ja már kapható.

  Kapcsolódó linkek

 • Listázás a fórumban