Nokia - 300 millió legyártott készülék itthon

Nokia - 300 millió legyártott készülék itthon

2007. február 2. 13:27, Péntek
A Nokia bejelentette, hogy komáromi mobiltelefon-gyárában további bővítésre készül. Az új beruházás eredményeként a szállítással és a szállítás előtt álló termékek előkészítésével kapcsolatos igények, valamint egyéb, például szociális feladatok ellátására szolgáló új épület felépítésére kerül sor.

A helyszínt már kiválasztották, az építkezés hamarosan elindul. A közel 10 000 négyzetméter alapterületű új épület várhatóan 2007 augusztusára készül el. A befektetés értéke eléri a 10 millió eurót.

A döntés az iparágban végbement erőteljes volumennövekedés hatására született. A növekedést alátámasztja a Nokia szintén ma bejelentett, mérföldkő jelentőségű eredménye. Komáromban, a mobiltelefon-gyár megalapítása után hét évvel, 2006 végén gyártották le a háromszázmilliomodik mobiltelefont: egy Nokia 2310 készüléket. "Nagyon büszkék vagyunk a teljesítményünkre" - jelentette ki Timo Kahelin, a Nokia Komárom Kft. ügyvezető igazgatója.

A Nokia a mobiltelefon-gyártási kapacitás növekedési igénye hatására 1998-ban döntött úgy, hogy Magyarországon mintegy 100 millió eurós zöldmezős beruházásba kezd. Magyarországot és a komáromi régiót kedvező földrajzi helyzete, kiépült infrastruktúrája és jól képzett munkaereje miatt választották. A komáromi gyárban az első Nokia mobiltelefon mindössze 8 hónappal az 1999. áprilisi alapkőletételt követően, 2000 januárjában készült el.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások