Interaktív filmkészítés

Interaktív filmkészítés

2007. február 6. 08:44, Kedd
Új utakat keres a filmművészetben egy lelkes olaszországi csapat. A szerepjátszó (The Role Player) elnevezésű "játékban", amely a film és a videojáték keresztezése, a történetet, a szereplőket, a párbeszédeket, de még a filmzenét is a nézők alakítják.

"Szeretnénk együtt csinálni veled" - hirdeti az Interneten a www.theroleplayer.it. A vállalkozó kedvűek 8 euróért megvásárolhatják a film (üres) DVD-jét és ezzel jogot nyernek arra, hogy a fentiekbe beleszóljanak. "Három éve dolgozunk a terven. A kihívás, hogy együtt rakjuk össze a filmet, amely ugyan nem tart igényt arra, hogy kiemelkedő kulturális értéknek nyilvánítsák, de arra igen, hogy jó, szórakoztató mozi legyen" - nyilatkozta a csapat vezetője, Ettore Belmondo a Panorama című olasz hetilapnak.

Belmondo saját magát alakítja a filmben: színész lesz, aki váratlanul belecsöppen egy bonyolult krimibe, amelynek elfoghatatlan a gyilkosa. A filmből 90 másodperc már látható a hálón, ízelítőt adva abból, mit lehet majd tovább bonyolítani.

Az első hat hónapban a jelentkezőket gyűjtik össze és a módosító, vagy új ötleteket. Százezer vállalkozóra számítanak, hogy elindulhassanak a forgatással. Az interaktív szellem mindig érvényesülhet: öt web-kamera teszi lehetővé, hogy a forgatás minden pillanatát végig lehessen nézni, s az utolsó pillanatig lehet változtatni is. Belmondo szerint még gondolkodnak azon, hogy miként lehetne szerepeltetni a legszebb gondolatok és jelenetek szerzőit.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások