A PanTel és a Wiera kísérleti mobil VoIP szolgáltatást indít

A PanTel és a Wiera kísérleti mobil VoIP szolgáltatást indít

2007. április 2. 14:34, Hétfő
A PanTel és a Wiera bemutatta Mobil VoIP (Voice over Internet Protocol) kísérleti szolgáltatását, amely elsőként teszi lehetővé Magyarországon a WLAN hálózatok feletti mobiltelefonálást vezetékes telefonszámmal.

Az új Mobil VoIP szolgáltatás Magyarországon az első olyan távközlési megoldás, amely egyesíti a vezetékes, a mobil és az internetalapú telefonszolgáltatások előnyeit. A kísérleti szolgáltatást a PanTel 1000 előfizetője számára teszi elérhetővé, majd a tesztidőszak kiértékelése után, várhatóan 2007. május 1-jétől kerül kereskedelmi forgalomba a Mobil VoIP.

A PanTel és a Wiera Mobil VoIP szolgáltatása megtartja az internetezők körében népszerű VoIP telefonszolgáltatások előnyeit, míg az eddigi hátrányokat kiküszöböli, és új lehetőségekkel bővíti. Az új Mobil VoIP szolgáltatás előnye, hogy vezetékes telefonszámmal kezdeményezhetnek a felhasználók hívásokat, és mindehhez nincs szükség számítógépre vagy bármilyen internethez csatlakoztatott berendezésre. A szolgáltatás igénybevevője, egy Wi-Fi, azaz vezeték nélküli internethálózatokhoz való csatlakozásra alkalmas Nokia mobilkészülékkel nemcsak hívást kezdeményezhet, de bármelyik vezetékes vagy mobil telefonhálózatból fogadhat is hívásokat.

"A PanTel a ma bevezetett szolgáltatásával mobilitást ad az internetes telefóniához.- mondta el Valló Ferenc, a PanTel marketingigazgatója. - A PanTel megalapítása óta az Internet- és IP alapú telefon szolgáltatások magyarországi élharcosa. A most bevezetett szolgáltatással nem csak Magyarországon, hanem Európában is elsők között osztjuk meg egy világszínvonalú technológia gyümölcseit felhasználóinkkal. Külön öröm, hogy ezt a Nokia partnereként valósíthattuk meg, a Wiera hálózatán. Meglévő ügyfeleink - köztük a közelmúltban bevezetett meztelen ADSL szolgáltatásunkat igénybevevő ügyfelek - most ingyen kipróbálhatják a vezeték nélküli IP telefóniát. Mindezt nem csak a lakásukban, hanem több száz HotSpotban is."

"A Nokia elkötelezett az előre mutató technikai újítások mellett, amelyek könnyebbé teszik a felhasználók életét. A Mobil VoIP szolgáltatás bevezetésével a Nokia is hozzájárul az első mobil konvergens hangszolgáltatás elindításához Magyarországon. Az internet alapú telefonáláshoz már nincs szükség számítógépre, a készüléktulajdonosnak internetalapú hívásai lebonyolításához elég egy konvergens Nokia mobillal rendelkeznie. A VoIP hívások kezelésé egyszerű. Elég a készüléken megnyitni a Névjegyzék funkciót a hívni kívánt névnél, s az internetes telefonszám kiválasztásával a hívás máris indítható - nyilatkozta Dankovics Tamás, a Nokia üzletfejlesztési igazgatója.

"A Mobil VoIP szolgáltatást jelenleg a Nokia N80 Internet Edition és a Nokia E65 készülékekkel, valamint a közeljövőben megjelenő Nokia N95, E61i és E90 eszközökkel lehet majd igénybe venni. Ezeken kívül a Nokia N80 készülék Nokia Software Updater program segítségével egy egyszerű szoftverfrissítés után alkalmassá válik a Mobil VoIP szolgáltatás beállítására majd igénybevételére - tette hozzá Dankovics Tamás.

"A Wiera a világpiaci trendek alapján is óriási jelentőségűnek látja, hogy mára már megvalósult annak lehetősége, hogy a Wi-Fi, vezeték nélküli hálózatok is képesek - jelentős árelőnnyel - mobiltelefon-hívások lebonyolítására. Nagy öröm számunkra, hogy ma bejelenthettük, hogy Magyarországon a Wiera hálózatán keresztül is lehet mobiltelefonálni" - mondta Németh Tamás, a Wiera stratégiai igazgatója.

Az előfizetők a kompatibilis Nokia mobilkészüléküket, a számos Wiera HotSpot egyikéhez csatlakozva egyszerűen beállíthatják, hogy telefonhívásaikat egy 06-21-el kezdődő telefonszámról bonyolíthassák. Hívásaikat az interneten keresztül, a PanTel hálózata kezeli, így mind a bejövő, mind pedig a kimenő hívások a PanTel kapcsolóközpontjain és nagy sávszélességű hálózatán keresztül történnek, garantálva ezzel a hagyományos telefonhálózatokon megszokott hívásminőséget.

A kísérleti szolgáltatás időtartama alatt a Wiera internetes HotSpotjain keresztül minden előfizető 100 perc ingyenes telefonbeszélgetést kezdeményezhet belföldi vezetékes irányba. A 100 perc igénybevétele után a szolgáltatás hívás kezdeményezésre nem vehető igénybe, de hívások fogadása továbbra is lehetséges.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások