Már kaphatóak az Apple 8 magos rendszerei

Már kaphatóak az Apple 8 magos rendszerei

2007. április 5. 13:54, Csütörtök
Az Apple gyakran viszonylag csendben jelenik meg a piacon jelentős újdonságokkal. Így van ez a most megjelent várva várt dupla négymagos Clovertown Mac Pro-val is.

A múlt novemberben megjelent Intel Clovertown Pro processzorok összességében nagyon jó hatással voltak a Mac Pro rendszerek teljesítményére. Az Intel a Clovertown processzorokat elsősorban éppen olyan jellegű duplamagos rendszereknek szánta, amilyen a Mac Pro.


A Clovertown lényegében két darab kétmagos egységből áll, tehát egy négymagos processzor. Kétmagos egységenként 4 MB L2, tehát összesen 8 MB cache memóriával rendelkezik, és szintén egységenként 1066/1333MHz front-side bus-szal van felvértezve. Az új Mac Pro gépek Clovertown processzorai 3Ghz-en futnak, bár kaphatóak még a korábbi, 2.0 GHz, 2.66 GHz és 3.0 GHz órajeles Woodcrest processzoros verziók is.

A 2.66GHz-es dupla kétmagos Woodcrest Mac Pro gépek ára 2499 dollárnál kezdődik, aki viszont a 8-magos verziót szeretné magáénak tudni további 1498 dollárt kell hogy fizessen.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban