Többen is készek harcolni az olasz távközlőért

Többen is készek harcolni az olasz távközlőért

2007. április 6. 15:18, Péntek
Az olasz állam ugyan állítólag szeretné a saját kezében tudni, de távközlési vállalatát, a Telecom Italiát, illetve az azt részben birtokló holdingvállalatot, az Olimpia céget több távközlési cég szeretné bekebelezni.

Az egyik versengő csoport a francia France Télécom és a spanyol Telefonica együttese, a másik az amerikai AT&T és a mexikói America Movil.

A harcban az utóbbi esélye azért jelentős, mert az Olimpia céget 80 százalékban és rajta keresztül a Telecom Italiát 18 százalékban birtokló Pirelli konszern tárgyalásokat kezdeményezett velük az Olimpia bizonyos részének eladásáról. A két vetélkedő, azaz a francia-spanyol és az amerikai-mexikói távközlési csoport a The Wall Street Journal értesülése szerint egyaránt részvényenkénti 2,82 eurós árat ígért a Telecom Italia-ra, leszámítva annak adósságait.

Az olasz sajtó azonban egyelőre azzal foglalkozik, egyáltalán milyen mértékben lenne megengedhető külföldiek beszállása a nemzet vezető távközlési vállalatába. Az olasz kormányzat eszerint inkább az amerikai-mexikói hódítóval szemben táplál ellenérzéseket.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások